FOM SDP: Majda Mulić koordinatorka radne grupe za borbu protiv desničarskog populizma

Mulić je dobila podršku svih organizacija iz regiona, kao i svih država članica EU
1 komentar(a)
FOM SDP, Foto: SDP
FOM SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 14.09.2014. 13:22h

Na sastanku Biroa Mladih evropskih socijalista, koji je održan u okviru IUSY World Festivala na Malti, Majda Mulić je izabrana za koordinatorku radne grupe za borbu protiv desničarskog populizma, saopšteno je iz Foruma mladih Socijaldemokratske partije.

"Ova pozicija podrazumijeva koordinaciju cjelokupnih aktivnosti YES-a u borbi protiv desničarskog populizma, a koja je u ovom trenutku u vrhu prioriteta uzimajući u obzir rast desnih snaga u Evropi", objašnjavaju u FOM SDP-a.

Mulić je dobila podršku svih organizacija iz regiona, kao i svih država članica EU.

"Forum mladih SDP-a je promovisanje vrijednosti i politika YES-a oduvijek smatrao jednom od svojih dužnosti, tim prije što imamo privilegiju i još veću odgovornost budući da smo jedina omladinska politička organizacija iz Crne Gore koja je punopravni član krovne evropske organizacije mladih socijalista. Naša politika saradnje na regionalnom i evropskom nivou nastaviće se i u narednom periodu, a pozicija koju pokrivamo će samo dodatno povećati naš uticaj u kreiranju politika i donošenju strateških odluka u okviru YES-a", poručili su iz Foruma mladih SDP-a.

Mladi evropski socijalisti Young European Socialists - YES su podmladak Partije evropskih socijalista PES čije su članice političke partije sa područja Evrope koje imaju punopravno članstvo u Socijalističkoj Internacionali.

Bonus video: