Marković primio u oproštajnu posjetu ambasadora Njemačke: Odnosi unaprijeđeni sastankom sa Merkel

Marković se zahvalio Njemačkoj na svoj dosadašnjoj podršci Crnoj Gori, i ukupnom razumijevanju važnosti evropske budućnosti regiona
117 pregleda 1 komentar(a)
Duško Marković, Hans Ginter Matern, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Hans Ginter Matern, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 04.09.2018. 13:49h

Premijer Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadora SR Njemačke Hansa Gintera Materna prilikom čega je poručio da su odnosi dvije zemlje dodatno unaprijeđeni tokom mandata ambasadora što je potvrđeno i nedavnom posjetom premijera Njemačkoj, saopšteno je iz Vlade.

Premijer je na sastanku iznio opredjeljenje da se odnosi sa Njemačkom dodatno razvijaju u strateškom pravcu, čemu će, kako se navodi, pored savezništva u okviru NATO-a, doprinijeti i partnerstvo u okviru pristupanja Evropskom uniji, kao i realizacija konkretnih aktivnosti u pravcu njemačke ekspertske pomoći Crnoj Gori što je dogovoreno tokom zvanične posjete Berlinu.

Marković je kazao da Vlada pridaje važnost snaženju ekonomske saradnje sa Njemačkom.

"Unaprijedili smo i popravili i poslovnu klimu što je rezultiralo sve većim interesovanjem njemačkih kompanija za Crnu Goru“, rekao je Marković.

On se, kako se navodi u saopštenju Vlade, zahvalio Njemačkoj na svoj dosadašnjoj podršci Crnoj Gori, i ukupnom razumijevanju važnosti evropske budućnosti regiona.

Ukazavši na značaj koji Crna Gora pridaje Berlinskom procesu premijer Duško Marković je ukazao na to da je Crna Gora država koja je ispunila sve obaveze preuzete u okviru Berlinskog procesa.

"Ambasador Matern se zahvalio premijeru Markoviću na odličnoj saradnji posebno ukazavši na činjenicu da je SR Njemačka, uvijek davala podršku evropskim integracijama Crne Gore kao i da striktni kriterijumi i zahtjevi prema zemljama-kandidatima za ulazak u Evropsku uniju predstavljaju podsticaj i priliku za snaženje partnerstvu", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Bonus video: