DPS Rožaje: Nova vlast potvrdila nezakonite otkaze

Svima je jasno, smatra rožajski DPS, da su otkazi odraz „neozbiljnosti i revanšizma"
5 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2014. 14:23h

Rožajski odbor Demokratske partije socijalista saopštio je danas da im je nova lokalna vlast (BS – SDP) pismeno potvrdila da su rješenja o prestanku radnog odnosa za 34 radnika lokalne uprave, javnih preduzaća i ustanova nezakonita.

Predsjednik OO DPS Šefkija Murić je, stoji u saopštenju, petog septembra, na osnovu zakona o slobodnom pristupu informacijama, od predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića tražio da mu na uvid dostavi rješenja o imenovanju vršioca dužnosti glavnog administratora i svih starješina koji su donijeli rješenja o prestanku radnog odnosa upošljenih na neodređeno radno vrijeme.

„Na pomenuti dopis dobili smo odgovor predsjednika Opštine broj 2795 od 09. 09. 2014. godine kojim nas obavještava da ovlašćeni organ nije donio rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti glavnog administratora i drugih starješina koje su u konkretnom slučaju donijeli osporena rješenja.“, stoji u saopštenju OO DPS koje je potpisao predsjednik Šefkija Murić.

„Kako se pomenuta gospoda pozvala na nezakonitost kod prijema službenika koji su ostali bez posla, pitamo se ko je u konkretnom slučaju potpisao rješenja o prestanku radnog osnosa i sa kakvim ovlašćenjima, ako imamo i pismenu tvrdnju kao nesporan dokaz od strane predsjednika Opštine da starješine nijesu imenovane od strane ovlaštenog organa.“, kazao je Murić.

Svima je jasno, smatra rožajski DPS, da su otkazi odraz „neozbiljnosti i revanšizma zbog čega štetne posljedice trpe samo mladi ljudi koji su odlukom neodgovorne vlasti ostali bez posla“.

„Zato smo još više ubijeđeni da će ovaj spor biti riješen na štetu lokalne uprave a na teret građana i poreskih obveznika u korist otpuštenih radnika.“, stoji u saopštenju.

Iz rožajskog DPS smatraju nemoralnim i nekorektnim objavljivanje na sajtu Opštine imena radnika koji su ostali bez posla, pripravnika i zaposlenih na odredjeno, čime je „prekršen i zakon o zaštiti ličnih podataka“.

„Ako im je, kako pričaju, transparentnost jača strana u radu, zašto pomenuta gospoda ne objavi imena na desetine novoprimljenih radnika u lokalnoj upravi, javnim ustanovama i preduzećima, kao i starješina koje su imenovane bez pravnog osnova, suprotno zakonu.“

Galerija

Bonus video: