Podgorica ne može bez Mugoša

U skladu sa dogovorom pregovaračkih timova DPS-a i SDP-a, za glavnog administratora biće izabran Goran Petrović (SDP)
0 komentar(a)
Miomir M. Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
Miomir M. Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.09.2014. 09:19h

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Miomir M. Mugoša i Boris Mugoša biće izabrani za zamjenike gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, potvrđeno je Vijestima” iz više izvora.

Izvor blizak pregovaračkom timu DPS-a i SDP-a tvrdi da će aktuelni sekretar Sekretarija za komunalne poslove i saobraćaj Miomir M. Mugoša, kao zamjenik gradonačelnika, biti zadužen za komunalne poslove, privredu, urbanizam i saobraćaj.

Isti izvor tvrdi da će njegovom prezimenjaku Borisu, sada savjetniku potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića, biti povjerene društvene djelatnosti i sport. Boris Mugoša je u vrijeme ranije koalicije DPS-a i SDP-a bio sekretar za preduzetništvo.

U skladu sa dogovorom pregovaračkih timova DPS-a i SDP-a, za glavnog administratora biće izabran Goran Petrović (SDP), potvrđeno je juče “Vijestima”. Petrović je prije nekoliko godina, u vrijeme vlasti DPS-a i SDP-a, bio pomoćnik direktora “Puteva”.

Izvor “Vijesti” tvrdi da će na čelo Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj doći Marko Rakočević (SDP), bivši pomoćnik Miomira M. Mugoše.

Prema pouzdanim izvorima “Vijesti”, jučerašnjim dogovorom predviđeno je da i ostala mjesta koja pripadaju SDP-u pokriju ljudi koji su i ranije obavljali te funkcije.

Tako će na čelo Sekretarijata za socijalno staranje, tvrde isti izvori, biti postavljen Goran Miranović (SDP), koji je i ranije obavljao tu funkciju.

U KIC “Budo Tomović” trebalo bi da se vrati Snežana Burzan, a u Biblioteku “Radosav Ljumović” Nebojša Burzanović.

Dogovorom DPS-a i SDP-a o formiranju nove vlasti, postignutom u subotu, tri i po mjeseca nakon izbora, predviđeno je da Đorđe Suhih bude predsjednik Skupštine Glavnog grada, a SDP-u će pripasti i direktorska mjesta u javnim preduzećima “Parking servis” i “Tržnice i pijace”.

Bonus video: