Jednoglasno: DPS podržao koaliciju sa SDP-om u Pljevljima

Koalicionim sporazumom predviđeno je da SDP dobije mjesto menadžera i sekretara Sekretarijata za društvene djelatnosti, kao i čelna mjesta u lokalnim preduzećima Grijanje, Komunalne usluge i Preduzeća za održavanje lokalnih puteva. SDP-u će pripasti mejsto sekretara Skupštine i članstvo u Upravnim odborima javnih preduzeća
4 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 08.09.2014. 14:52h

Opštinski i odbor Demokratske partije socijalista (DPS) jednoglasno je dans donio odluku o sklapanju postizborne koalicije sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) o formiranju lokalne vlasti u Pljevljima. Socialdokrate su to isto dan ranije uradili.

Sedamnaest odbornika DPS-a i jedan iz SDP-a podnijeli su zahtjev za nastavak konstitutivne sjednice za četvrtak u deset sati.

Na toj sjednici za predsjednika Skupštine trebalo bi da se izabere Tarik Gadžović iz DPS-a.

Nakon završetka konstitutivne sjednice biće zakazana nova na kojoj će za predsjednika Opštine biti izabran Mirko Đačić, kadar DPS-a.

Koalicionim sporazumom predviđeno je da SDP dobije mjesto menadžera i sekretara Sekretarijata za društvene djelatnosti, kao i čelna mjesta u lokalnim preduzećima Grijanje, Komunalne usluge i Preduzeća za održavanje lokalnih puteva. SDP-u će pripasti mejsto sekretara Skupštine i članstvo u Upravnim odborima javnih preduzeća.

Bonus video: