SDP-u Agencija za investicije i mjesto šefa SO Bar

0 komentar(a)
Zoran Srzentić, Foto: Dps.me
Zoran Srzentić, Foto: Dps.me
Ažurirano: 07.09.2014. 15:34h

Socijaldemokratska partije (SDP) i Demokratska partija socijalista (DPS) dogovorili su raspodjelu funkciju u Baru prema kojoj će socijaldemokratama ubuduće pripasti mjesta predsjednika i sekretara SO i Agencija za investicije, oko koje su se najviše lomila koplja u pregovorima.

Osim toga, kadrovi SDP-a rukovodiće Sportskim centom “Topolica” i novoformiranim Sekretarijatom za poljoprivredu i ruralni razvoj čije su osnivanje u kampanji obećali. Tako će SDP-u od ukupno 24 rukovodeća mjesta pripasti 11.

To su juče usaglasili pregovarački timovi nakon prekjučerašnjeg sastanka Mića Orlandića, Ivana Brajovića i Bora Banovića u ime SDP-a, dok su DPS predstavljali Tarzan Milošević i Zoran Srzentić koji će vjerovatno biti novi gradonačelnik.

Na izborima 25. maja, DPS je u Baru osvojio 13, dok je SDP sa osam mandata pojačao rezultat za tri u odnosu na izbore prije četiri godine kada su nastupili u predizbornoj koaliciji sa DPS-om.

Kadrovi SDP-a, kao i u ranijem sazivu vlasti, pokrivaće i jedno od dva potpredsjednička mjesta u SO, Sekretarijat za društvene djelatnosti i opštu upravu, Komunalu policiju, Vodovod i kanalizaciju, te Službu za zaštitu.

Od jačih resora DPS je, osim mjesta gradonačelnika, zadržao Sekretarijat za finansije, Komunalno preduzeće, Kulturni centar, a iz redova te partije biće i glavni administrator.

Na insistiranje SDP-a, usaglašeno je da se do 2016. završi rekonstukcija i modernizacija puta Bar - Sukobin za šta će novac biti obezbijeđen iz kapitalnog budžeta Crne Gore.

Takođe, na predlog SDP postignuta je saglasnost da Marina Bar, nakon neuspjelih privatizacija, postane dio Opštine i da joj se da na upravljanje i korišćenje narednih 20 godina.

Bonus video: