Marković: Prioritet izbor VDT

"Italija predsjedava Savjetom Evropske unije, pa je to optimalan period za susret" , saopštio je Del Monako
0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.09.2014. 11:58h

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković poručio je da je "ključni prioritet u oblasti vladavine prava što skoriji izbor vrhovnog državnog tužioca".

Marković je danas razgovarao sa ambasadorom Italije u Crnoj Gori Vinćencom Del Monakom, koji mu je uručio poziv kolege Andrea Orlanda da posjetitu državu.

"Italija predsjedava Savjetom Evropske unije, pa je to optimalan period za susret" , saopštio je Del Monako a prenosi se u saopštenju iz Markovićevog kabineta.

Markovićev boravak je planiran za ovu jesen, navodi se, a datum će biti ubrzo dogovren.

"Ambasador Del Monako upoznao je potpredsjednika Markovića sa prioritetima predsjedavanja Italije Savjetu EU, od kojih je politika proširenja jedan od najvažnijih," navodi se.

Dvojica zvaničnika razgovarli su i o članstvu Crne Gore u NATO, a u tom kontekstu i jačanju vladavine prava i reformi obavještajno-bezbjednosnog sektora.

"Potpredsjednik Marković je, u tom kontekstu, upoznao ambasadora Del Monaka sa skorim uspostavljanjem Nacionalnog savjeta za bezbjednost i Biroa za koordinaciju obavještajnih službi, a zajednički je konstatovano da je ključni prioritet u oblasti vladavine prava što skoriji izbor vrhovnog državnog tužioca," saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Bonus video: