I Lukšić i Kavarić putuju u Berlin

U radu Konferencije o Zapadnom Balkanu učestvovati i visoki predstavnici EU, kao i premijer Austrije, koja bi trebalo da bude domaćin naredne Konferencije
1 komentar(a)
Igor Lukšić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Igor Lukšić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.08.2014. 12:02h

Premijer Milo Đukanović i ministri vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i ekonomije Vladimir Kavarić učestvovaće u Berlinu na Konferenciji o Zapadnom Balkanu.

Đukanović će, kako je saopšteno iz Vlade, otputovati sjutra u Berlin gdje će, na poziv kancelarke Angele Merkel, učestvovati na Konferenciji o Zapadnom Balkanu, koja se održava pod pokroviteljstvom Savezne Vlade Njemačke.

"Konferencija je organizovana u cilju pružanja dodatnih podsticaja za ostvarivanje napretka u oblasti ekonomije, vladavine prava, bezbjednosti i pomirenja u regionu i boljeg regionalnog povezivanja, što predstavlja potvrdu posvećenosti Njemačke i Evropske unije evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana. Sve zemlje - učesnice konferencije biće predstavljene na nivou premijera, ministara vanjskih poslova i ministara ekonomije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u radu Konferencije učestvovati i visoki predstavnici EU, kao i premijer Austrije, koja bi trebalo da bude domaćin naredne Konferencije.

Bonus video: