PzP: Vladina dvostruka igra sa Rusijom i NATO doživjela kolaps

Iz PzP-a smatraju da je jedini motiv članova vladine delagacije da odu na samit u Velsu dobijanje dnevnica, zbog čega su spremni i na javni prezir i podsmijeh
4 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2014. 15:11h

Ponižavanje države Crne Gore i blamiranja spoljne politike se nastavlja, a politika dvostruke igre sa NATO i Rusijom doživjela je kolaps na međunarodnoj sceni, ocijenjeno je iz Pokreta za promjene (PZP).

Kako su naveli, Crnu Goru na samitu NATO-a u Velsu predstavljaće mnogobrojna delegacija Vlade, “a zbog ozbiljnih propusta i grešaka Crna Gora neće dobiti pozivnicu za članstvo u NATO”.

“Mnogobrojna delegacija Crne Gore ići će u Vels da dobije čestitke zbog 'uspješno sprovedenih reformi u bezbjedonosnom sektoru, vdljivih rezultata u borbi protiv korupcije u Vladi i organizovanog kriminala i većinske podrške građana članstvu u NATO'," kaže se u saopštenju PZP.

Prema njihovim riječima, nakon apsulutnog debakla i opšte ocjene u NATO da crnogorska UDBA ne funkcioniše u skladu sa standardima NATO-a delegacija Crne Gore ide u Vels, “gdje će biti izložena podsmijehu i preziru”.

Iz PZP su kazali da delegacija Crne Gore ide u Vels nakon ocjene zvaničnika iz NATO-a da nema rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i nakon skandala sa prisluškivanjem ambasada zemalja članica NATO-a i infiltriranja ruskih agenata u bezbjedonosni i odbrambeni sektor.

“NATO je ozbiljna politička i vojna organizacija koja zna da cijeni patriote i da prezire izdajnike i duple igrače", ocijenjenili su iz PZP.

Oni smatraju da se nastavlja ponižavanje države Crne Gore i “blamiranja” spoljne politike. “Politika dvostruke igre sa NATO i Rusijom doživjela je kolaps i ofiranje na međunarodnoj sceni, a sada već doživljava i podsmijeh”, naveli su iz PZP.

Oni su kazali da je jedini motiv članova te delagacije da odu na samit, dobijanje dnevnica, zbog čega su, kako smatraju u PZP, spremni i na javni prezir i podsmijeh od ostalih učesnika samita.

Bonus video: