PzP: DPS funkcioniše kao tajna zavjerenička organizacija

PzP, kako se navodi u saopštenju, insistira na ujedinjenju i mobilizaciji svih demokratskih i patriotskih snaga u Crnoj Gori
7 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.08.2014. 15:08h

"Predsjednik DPS-a (Milo Đukanović) je odlučio da tajna organizacija kojoj je on jedan od šefova objavi rat društvu, demokratiji i ustavnom poretku", ocijenjeno je iz Pokreta za promjene (PzP).

Kako se navodi u saopštenju PzP-a poslije javnog objavljivanja snimka sa sjednice Glavnog odbora DPS-a, bilo je jasno da DPS funkcioniše kao "tajna zavjerenička organizacija".

"Koja brutalno zloupotrebljava državne institucije, bezbjedonosne službe, javne fondove, kao i mafiju za ostanak na vlasti, po svaku cijenu. Dokazali smo krađu na predsjedničkim izborima 2013. došli do materijalnih dokaza kako DPS sekta krade, ucjenjuje, kupuje, prepada Beransku sirotinju i pripadnike manjina da glasaju za njih, vidjeli kako u Pljevljima i Podgorici pripadnici organizovanih kriminalnih grupa sa bejzbol palicama, pištoljima i parama od droge učestvuju u kampanji DPS-a", navodi se u saopštenju.

U PzP ocjenjuju da je Đukanović postao svjestan da su mu sve demokratske strukture društva okrenule leđa.

"Odlučio je da skine masku i da poput njegovog mentora Miloševića podigne sve svoje ljude u državnim organima, policiji, ANB-u, mafiji, spavače u nekim opozicionim partijama u cilju opstanka na vlasti. Kupovina dva odbornika Pozitivne u Budvi, četiri odbornika SNP-a u Herceg Novom, nepriznavanja izbornih rezultata u Kolašinu, samo su posledice odluke Đukanovića da suspenduje sve zakone ove zemlje. Njegovom odlukom da obesmisli reforme izbornog zakonodavstva i da ne poštuje zakon o izboru poslanika i odbornika i obezbijedi milion eura za uvođenje elektronske identifikacije birača koja bi onemogućila krađu na izborima, je finalni čin jednog diktatora koji je bacio rukavicu u lice čitavoj demokratskoj Crnoj Gori i međunarodnoj zajednici i poslao jasnu poruku, da mirno neće predati vlast".

PzP, kako se navodi u saopštenju, insistira na ujedinjenju i mobilizaciji svih demokratskih i patriotskih snaga u Crnoj Gori.

"Dolazi vrijeme ključnih političkih odluka koje od svih nas zahtjeva istorijsku odgovornost, političku i ličnu hrabrost i svijest da su sve naše političke, nacionalne, ideološke, vjerske razlike manje važne od potrebe da naša zajednička država Crna Gora, konačno, po prvi put u njenoj 1000 godišnjoj istoriji postane slobodna i demokratska. PzP-u je drago da svakim danom, naša misija pomirenja, radikalnih reformi, nulte stope tolerancije prema mafiji i korupciji i neophodnost smjene DPS-a, postaje zajednička misija svih demokratiji i slobodi vjernih ljudi, partija, sindikata, NVO, medija. Očekuje nas vruća politička jesen i istorijske odluke", navodi se u saopštenju PzP-a

Bonus video: