Duraković: DPS i SDP - jedna partija sa dva imena

"Isključiva teza o izvjesnosti novih izbora kao zvaničan stav SDP-a samo je postepeno navikavanje javnosti na činjenicu da oni nemaju niti volje niti hrabrosti da se istrgnu iz zagrljaja DPS-a"
157 pregleda 6 komentar(a)
Emin Duraković, Foto: Luka Zeković
Emin Duraković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.08.2014. 14:01h

Zadnji istup glasnogovornika SDP-a predstavlja samo nemušti manevar partije koja, očito većinski, ne može biti ništa više no privjezak i pojas za spašavanje DPS-a, saopštio je član Predsjedništva Pozitivne Emin Duraković.

"Isključiva teza o izvjesnosti novih izbora kao zvaničan stav SDP-a samo je postepeno navikavanje javnosti na činjenicu da oni nemaju niti volje niti hrabrosti da se istrgnu iz zagrljaja DPS-a.

To je unaprijed smišljeni drugi korak, poslije prvog kojim su bezuspješno pokušali tražiti alibi za pomoć DPS-u, preko leđa demokratskih procesa unutar Pozitivne CG.

Ovaj stav je ujedno i poziv njihovim funkcionerima da tokom ljetnjih odmora pametnije troše pare građana Crne Gore koje zarađuju u raznim foteljama zahvaljujući DPS-u, jer će im trebati da ugase realnu nadu građana Podgorice o smjeni vlasti", navodi Duraković.

On je kazao da je jasno da novi izbori odgovaraju samo DPS-u, i da se SDP stavlja u ulogu "najamne radne snage koja izvodi nepredviđene radove u korist svog investitora."

"Drugim riječima, DPS i SDP su jedna grupacija, tj.jedna partija sa dva imena! Zato je izjava predstavnika SDP-a u stvari poruka Svetozaru Maroviću da se ne plaši da će biti promjena, dok god zajedno sjede po UO HG Budvanska rivijera i drugim državnim preduzećima.

Pozitivna Crna Gora je sve vrijeme, kako prije tako i poslije izbora, dobro poznajući ovu partiju, željela da vjeruje da će u SDP-u onaj odgovorniji, nekompromitovani i napredniji dio nadjačati onu lukrativno-foteljašku i sa DPS-om sraslu opciju.

Međutim, eventualno nepostizanje dogovora sa opozicijom kojem je Pozitivna maksimalno posvećena, u trenutku kada za to ne postoji nijedna prepreka i novi izbori bili bi jasan pokazatelj da SDP od početka nije ni bio dostojan da bude dio demokratskih promjena u Crnoj Gori", zaključuje Duraković.

Bonus video: