PZP: Organizovani kriminal je jači od oslabljene države

"Pozivamo Ministra Konjevića da odmah pokrene, već više puta javno obećanju akciju policije, na razbijanju klanova organizovanog kriminala"
4 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.08.2014. 14:41h

Koliko još okršaja sa vatrenim oružjem, ubistava, ranjavanja, nasilja, droge, pranja prljavih para, reketiranja, zelenašenja, treba da se desi, pa da crnogorska policija, tužilaštvo i sudovi pokrenu odlučnu i efikasnu akciju protiv klanova organizovanog kriminala u Baru, Budvi i Kotoru, upitali su u Pokretu za promjene.

"Učestalost najtežih krivičnih djela sa elementima organizovanog kriminala, drskost u javnoj manifestaciji sile i nedodirljivosti, mlaka reakcija policije, partnerski odnos tužilaštva prema klanovima, isprepadane reakcije sudova, upozoravaju da organizovani kriminal pobjeđuje i da je u ovom trenutku jači od namjerno oslabljene države i njenih institucija.

Odavno već građani Crne Gore ne vjeruju policiji, ANB, tužilaštvu i sudovima da su sposobni da očiste zemlju od kriminala. Odavno obični gradjani ne mogu da se sjete imena makar jednog policajca, jednog tužioca, jednog sudije, koji su strah i trepet medju kriminalcima, a svako može nabrojati makar 5 "slavnih" kriminalca od kojih se policija sklanja".

U ovoj partiji kazali su da je posebno teška situacija u Baru u kome, kako kažu, djeluju tri organizovane kriminalne grupe koje "drže grad u strahu i koji međusobnim obračunima ugrožavaju mir i bezbjednost građana i predstavljaju najveću bezbjednosnu prijetnju"

"Pozivamo Ministra Konjevića da odmah pokrene, već više puta javno obećanju akciju policije, na razbijanju klanova organizovanog kriminala ili da obavijesti javnost, ako policija nije u stanju to da uradi zbog političkih blokada i opstrukcija.

Ignorisanje divljanja bandi organizovanog kriminala, njihovo involviranje u javni i privatni sektor, otvara pitanje da li neko iz vlasti, policije, i ANB-a štiti ove grupe ,koje za uzvrat aktivno učetsvuju u kampanjama straha za račun DPS-a u takozvanim "izbornim pobjedama", zaključuje se u saopštenju Pokreta za promjene.

Bonus video: