DPS Kotor: Kotorski parlament najgori u državi

"Predstavnici partija na vlasti, birani od strane građana, međusobno ne komuniciraju i ne skrivaju prezir koji je samo preslikano stanje konflikta ovih subjekata na državnom nivou gdje su vječita opozicija"
10 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 07.09.2018. 10:20h

Uprkos demagoškim, politikantskim pokušajima da odbrane stanje koalicije u kojoj sada samo vještački djeluju, predstavnici lokalne vlasti u Kotoru ne mogu sakriti činjenice da "zvanično i formalno parlamentarna većina u lokalnom parlamentu ne postoji", navodi se u saopštenju kotorskog DPS-a.

"Predstavnici partija na vlasti, birani od strane građana, međusobno ne komuniciraju i ne skrivaju prezir koji je samo preslikano stanje konflikta ovih subjekata na državnom nivou gdje su vječita opozicija", saopšteno je iz DPS-a.

Uloga vječitih gubitnika i opozicionara trenutnim vlastima, kako tvrde u DPS-u, "očigledno bezrezervno pripada i u njoj se najbolje snalaze" i dodaju da je vlast za njih samo neuspješni pilot projekat iz koga bi se najradije izvukli, samo nisu sigurni kako da zadrže privilegije koje ona donosi, pa ćute i trpe i vlast i jedni druge, oglušujući se o Zakon, Statut i pravila lijepog ponašanja.

"Za nevedenu bahatost vlasti nabolje govore podaci o (ne)radu lokalnog parlamenta, gdje je za devet mjeseci okončano samo jedno skupštinsko zasjedanje, a od predviđenih 33 aktivnosti okončane samo tri", poručuju iz DPS-a.

Oni navode da su ovi podaci sramni i potvrđuju da je lokalni kotorski parlament najgori u državi.

"Predsjednik nema potrebnu većinu za svoje odluke i pribjegava očajničkim potezima u nevjerici pokušavajući da 'pohvata konce', i to ne iz razloga koje oni navode", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su pomenuli i, kako kažu, skandaloznu odluku predsjednika Opštine kojom je samovoljno, umjesto Skupštine dao saglasnost na Program i Finansijski plan za 2018. godinu za četiri opštinska preduzeća "i time obesmislio postojanje lokalnog parlamenta".

"Potpuno rasulo i gubitak kontrole nad upravljanjem Opštinom su već zvanični problem nad kojim možemo samo da žalimo, zbog svog grada i sugrađana, i da se nadamo da će u najskorijem roku javnost dobiti dobro obrazloženje za ove postupke – u vidu priznanja, a potom i vanrednih izbora", zaključuje se u saopštenju kotorskog DPS-a.

Bonus video: