DPS: Vučelić legitimno obavlja funkciju gradonačelnika Podgorice

Vujošević smatra da je „više nego očigledana namjera obmane javnosti od strane predstavnika Demokratskog fronta"
327 pregleda 4 komentar(a)
Momčilo Vujošević i Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Momčilo Vujošević i Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.08.2014. 11:56h

Vladan Vučelić obavlja funkciju izvršnog organa Podgorice do izbora novog gradonačelnika u skalu sa zakonskinm propisima, sa čime se slažu i u Ministarstvu unutrašnjih poslova, poručio je danas član Izvršnog odbora DPS-a Glavnog grada Momčilo – Momo Vujošević.

U njegovom saopštenju se ističe da nijednom odredbom Zakona o Glavnom gradu i Zakona o lokalnoj samoupravi nije propisano da Skupština konstatuje prestanak mandata zamjeniku gradonačelnika, odnosno potpredsjedniku opštine.

Vujošević smatra da je „više nego očigledana namjera obmane javnosti od strane predstavnika Demokratskog fronta, koji su na juče održanoj pres konferenciji na samo njima svojstven i već dobro prepoznatljiv način aktuelno stanje u izvršnoj vlasti u Podgorici željeli da predstave kao nezakonito i neregularno”.

“Svima je jasno da kreiranje takvih imaginarnih scenarija i predstava da u Glavnom gradu ništa ne funkcioniše kako treba njima jedino i odgovara u ovom trenutku, ali na nihovu veliku žalost, najviše zahvaljujući predanom radu svih zaposenih u cjelokupnom sistemu gradske uprave Glavni grad u potpunosti funkcioniše i redovno izvršava sve obaveze u najboljem interesu građana”, navodi se u saopštenju.

Vujošević smatra da se radi o klasičnom politikanstvu, a kao primjer navodi kako predstavnici DF-a „nijesu niti jednom riječju protestovali i negodovali u situaciji kada je zbog isteka mandata predsjednika opštine u Herceg Novom tu funkciju preuzeo potpredsjednik do izbora novog predsejdnika opštine, takođe saglasno mišljenju MUP-a. Logično je i sasvim očigledno da nešto što važi za Herceg Novi po pravnim propisima važi i za Podgorici jer se primjenjuje isti Zakon o lokalnoj samoupravi“.

„Zaista zabrinjava činjenica da upravo oni koji se pozivaju na pravo i sebe predstavljaju vrhunskim legalistima ne poštuju propise države Crne Gore kao ni odluke i mišljenja njenih organa“, navodi se na kraju saopštenja.

Bonus video: