PZP: Đukanović bi da kontroliše KAP preko iznajmljenog bankrotiranog privatnika

"Crnogorski poreski obveznici preko 20 godina finansiraju sve ove Đukanovićeve "kombinacije" u KAP
0 komentar(a)
Branko Radulović, Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Branko Radulović, Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.08.2014. 12:58h

Iz Pokreta za promjene (PZP) istakli su da su predsjednik PzP Nebojša Medojević i njegov zamjenik Branko Radulović svojim javnim nastupima i inicijativama precizno locirali namjeru Predsjednika DPS Mila Đukanovića da preko iznajmljenog bankrotiranog privatnika, preuzme kontrolu nad imovinom i poslovanjem KAP uz ogromne štete po državu, budžet, zaposlene u KAP-a.

"Nama iz PzP je odavno jasno da je svaka oduka koju Đukanović i njegove sluge u Vladi, Privrednom sudu, Tužilaštvu, sudovima, donesu uvijek na štetu naroda i države, a u korist povećavanja konta na njihovim privatnim računima u inostranstvu", saopšteno je iz PzP.

Iz ove partije dodaju da nakon kriminalne odluke Privrednog suda da imovinu KAP da na korišćenje i upravljanje licu koje nije uplatilo ponuđeni iznos i samim tim nema nikakva prava raspolaganjem stečajne mase niti donošenja bilo kakvih poslovnih odluka koje mogu imati posljedice po imovinu KAP, svima je postalo jasno da je Đukanović odlučio da ponovo zavuče ruku u džep građana.

PzP kaže da prema njihovim saznanjima Vlada nije razmatrala nikakav akt o primopredaji upravljanja imovinom i finansijama KAP od strane Montenegro bonusa novom Đukanovićevom upravniku, a crnogorski poreski obveznici koji preko 20 godina finansiraju sve ove Đukanovićeve "kombinacije" u KAP, ostali su uskraćeni odgovore na sljedeće pitanja:

1. Koliko je sirovina novi Đukanovicev upravnik zatekao u KAP i kolika je vrijednost?

2. Koliko je Montenegro bonus platio struju i da li je struja placena za mjesec jul i avgust?

3. Koliko je tona ingota bilo u magacinima KAP-a i na lageru u Luci Bar kada je Đukanovićev upravnik preuzeo upravljanje KAP?

4. Ko je preuzeo obavezu plaćanja dugova koje je Montenegro bonus napravio u prethodnom periodu?

5. Kolika su potraživanja Montenegro bonusa od kupaca kojima je isporučena roba?

6. Da li Montenegro bonus ima neka sredstva od prodaje ingota na računima van CG i ko sada upravlja sa tim sredstvima?

7. Da li Đukanovićev upravnik sada prodaje ingote koje je zatekao u KAP, a za čiju proizvodnju nije platio ni centa?

8. Da li su opravdane sumnje PzP da će Đukanovićev upravnik prodati ingote za čiju je sirovinu Montenegro bonus, tj. država, tj. poreski obveznici platili račun prije nezakonitog preuzimanja upravljanja nad imovinom KAP-a i sa tim parama platiti cijenu za preuzimanje imovine KAP-a kroz stečaj od 28 miliona eura?

Iz PzP ističu da oni već više mjeseci upozoravaju na pojavu da se preko off shore firmi pod kontrolom vrha režima i narko barona pojavljuju ogromni iznosi prljavog novca koji se nude bankrotiranim i prezaduženim tajkunima i bankama kao pozajmice ili ponude za otkup kredita bankama i preuzimanje vrijednih nekretnina koje su pod hipotekama banaka.

"Ko finansira nabavku novih sirovina, struje i ostale troškove poslovanja KAP i pere pare od kriminala, je pitanje na koje ćemo odgovor čekati do promjene ovog kriminalizovanog i štetočinskog režima. Sve što je dobro za DPS i Đukanovića, pogubno je za narod i državu Crnu Goru", saopšteno je iz PzP.

Bonus video: