CDU: Da spremno dočekamo eventualne prijevremene izbore

Prema njegovim riječima osnivanje opštinskog odbora u Pljevljima moglo bi uslijediti početkom novembra
1 komentar(a)
Miodrag Vlahović, CDU Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Miodrag Vlahović, CDU Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 10.08.2014. 17:06h

Crnogorska demokratska unija (Cdu) umjereno i bez žurbe radi na uspostavljanju infrastrukture u svim opštinama kako bi spremno dočekala eventualne prijevremene parlamentarne izbore, izjavio je dans u Pljevljima predsjednik Cdu Miodrag Vlahović.

Vlahović je novinarima, nakon sastanka sa inicijalnim odborom partije u Pljevljima, kazao da je Cdu, preko podružnica ili ljudi bliskih partiji, trenutno prisutna u 16 opština te da će uskoro uslijediti formiranje pojedinih opštinskih odbora.

"Prvo smo osnovali izuzetno kvalitetan opštinski odbor u Budvi, a u Bijelom Polju ćemo to uraditi 20. septembra. Biće to reprezentativan odbor za taj grad i nacionalno i vjerski i obrazovno i generacijski", kazao je Vlahović.

Prema njegovim riječima partijski organi će u međuvremenu raditi na pripremi konvencija u Podgorici, Nikšiću i na Cetinju, a osnivanje opštinskog odbora u Pljevljima moglo bi uslijediti početkom novembra.

"Pljevlja će za Cdu imati poseban značaj i pažnju s obzirom na neiskorišćene ekonomske potencijale. Sve ono što nije iskorišćeno proteklih decenija treba da se stavi u pogon, ne samo u Pljevljima već na cijelom Sjeveru i u državi", kazao je Vlahović.

Lider Cdu je, odgovarajući na novinarsko pitanje vezano za lokalne izbore, kazao da nije na Cdu da se time bavi, ali i da sa pažnjom posmatraju razvoj situacije .

"Nas interesuje da ukoliko budu raspisani ponovljeni lokalni ili prijevremeni parlamentarni izbori budemo spremni za njih", rekao je Vlahović još jednom poručivši da će na svim parlamentarnim izborima Cdu nastupati samostalno.

"Važno je da pripremamo partiju, da pripremamo programe u kojima će naglasak biti na ekonomiji, ali gdje neće biti izostavljena ni identitetska ni kulturna pitanja u našoj zemlji", zaključio je Vlahović.

Bonus video: