Đukanović u rezidenciji na Cetinju primio novoimenovane ambasadore

Đukanović je upoznao ambasadore iz Evrope sa aktuelnim prilikama u Crnoj Gori, "posebno sa strateškim pravcima u spoljnopolitičkoj agendi"
107 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2018. 17:59h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Narodne Republike Kine, Nj.E. Liu Đina Savezne Republike Njemačke, Nj.E. Roberta Hajnriha Vebera, Mađarske, Nj.E. Jožefa Nedješija Republike Makedonije, Nj.E. Mihajla Trpkoskog i Republike Poljske, Nj.E. Artura Dmohovskog.

Đukanović je po završetku ceremonije prijema akreditivnih pisama, pojedinačno primio ambasadore i tom prilikom im poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije.

Iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore saopšteno je da je Đukanović upoznao ambasadore iz Evrope sa aktuelnim prilikama u Crnoj Gori , posebno sa strateškim pravcima u spoljnopolitičkoj agendi.

"Ponovio je jasnu opredijeljenost Crne Gore da nakon prijema u NATO postane i punopravna članica Evropske Unije, ističući da je dalje proširenje i očuvanje vizije ujedinjene Evrope najbolji put ka stabilnosti i prosperitetu ZB, ali i globalnoj konkurentnosti EU. Razumijevajući potrebu konsolidacije EU, istakao je da to ne smije zaustaviti proces proširenja i dalju evropeizaciju balkanskih društava. Crna Gora će, kazao je predsjednik ,biti i ubuduce snažan promoter evropskih vrijednosti u regionu i raditi na dostizanju evropskog kvaliteta života", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: