Ako SDP pođe sa DPS-om - potvrda da mafija ima kontrolu nad donošenjem glavnih odluka

"Svaka druga odluka SDP-a, osim odluke o saradnji sa opozicijom, obezbjeđuje DPS-u dominantno vršenje vlasti"
0 komentar(a)
Velizar Kaluđerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Velizar Kaluđerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.08.2014. 12:04h

"Ukoliko SDP definitivno odluči da, umjesto manjiske uprave u Podgorici, uz podršku opozicije, formira vlast sa DPS-om, biće to potvrda zastrašujućeg saznanja da političko podzemlje i organizovani kriminal i dalje kontrolišu donošenje najvažnijih odluka u vladajućim partijama u Crnoj Gori", ocijenio je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Velizar Kaluđerović.

"Odbiti ponudu opozicije da SDP faktički ima kompletnu vlast u Podgorici i da u vremenskom intervalu koji sam odredi organizuje demokratske izbore u Podgorici, učiniće samo oni koji su neslobodni u donošenju demokratskih odluka. Ovo demokratska javnost u Podgorici i Crnoj Gori mora da zna. Na to treba posebno da obrate pažnju i brojni članovi organa SDP-a koji se istinski i iskreno zalažu da se dese demokratske promjene u Podgorici i Crnoj Gori", rekao je Kaluđerović.

On smatra da je potpuno jasno da svaka druga odluka SDP-a, osim odluke o saradnji sa opozicijom, obezbjeđuje DPS-u dominantno vršenje vlasti.

"I time onemogućava demokratski iskorak u pripremi narednih izbora u Podgorici, bili oni ubrzo, ili za četiri godine. Učešće DPS-a u vlasti u Podgorici onemogućilo bi razobličavanje brojnih afera i štetnih poslova koji su se u prethodnim godinama realizovali upravo u režiji čelnika DPS-a, a građane Podgorice koštali desetine miliona eura i koji su, umjesto da budu uloženi u razvoj glavnog grada, napunili džepove pojedincima iz vlasti i njima bliskim licima. Zato su motivi organizovanog kriminala da čini sve kako se u Podgorici ne bi desile promjene jasni i lako shvatljivi", rekao je Kaluđerović.

On je dodao da je poražavajuće saznanje da u vrhovima pojedinih partijskih struktura nagovještavaju spremnost da se "povinuju interesima mafije, a ne društvenom napretku Podgorice i Crne Gore".

Bonus video: