Vučurović: Sankcije Rusiji nanose ogromnu štetu državi

"Nije kasno da Vlada povuče sramnu odluku o uvođenju sankcija Rusiji i prizna grešku"
73 pregleda 5 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.08.2014. 14:06h

"Nova srpska demokratija više puta je upozoravala da će katastrofalni potezi takozvane crnogorske diplomatije uvući Crnu Goru u velike probleme, i to se obistinilo nakon što je Rusija odlučila da pojedinim državama, a među njima i Crnoj Gori, uzvrati sankcije", saopštio je portparol Nove Jovan Vučurović.

Kako je dodao "neozbiljna i poltronska odluka Đukanovićeve vlade da se pridruži sankcijama Rusiji već je nanijela ogromnu štetu crnogorskom turizmu".

"A sledeći ko će pretrpjeti velike gubitke su "Plantaže", koje premijer ionako sračunato pokušava da osakati kako bi ih prodao nekom od tajkuna sa kojim ima unaprijed dogovorenu korupcionašku "kombinaciju". Ocjenjujemo, takođe, da ovaj diplomatski incident između Crne Gore i Rusije nije nimalo slučajan i postoje indicije da ga je smišljeno izazvao Milo Đukanović, prvenstveno da bi izbjegao da vrati onih 300 miliona eura koje je uzeo od Rusije, a koje je pominjao i ruski ministar Šojgu na zajedničkoj konferenciji sa tadašnjim crnogorskim ministrom Roćenom", saopštio je Vučurović.

On je podsjetio da su "pojedinci nakon te konferencije i ranijih sastanaka u jednom podgoričkom kafiću i brkove obrijali".

"Ako Đukanović neće da vrati te pare, onda neka sa njima pokrije štetu koju će Crna Gora imati od ovih sankcija, za početak da popuni onu prazninu nastalu od katastrofalne turističke sezone i onu od zabrane izvoza vina i drugih proizvoda koja će vrlo brzo uslijediti. Čuveni plan Đukanovića i Roćena da nas Rusija hrani a Amerika brani doživio je neslavan kraj, a i ruska strana je mogla da se uvjeri da je Đukanović političar sklon prevari i izdaji. Napominjemo da je svojevremeno ruska podrška bila ključna i za projekat nezavisne Crne Gore, ali sad i oni vide kakvu su grešku napravili, jer ko je izdao jednom izdaće i kasnije".

"Izdao je Đukanović i Tita i Miloševića, SFRJ, SRJ, Kosovo, SPC, srpski jezik, Rusiju, izdao je tradicionalnu Crnu Goru i postao obična politička olupina s kojom se poigrava organizovani kriminal. Od ozbiljnih ustanova, u njega jedino još vjeruje NATO, no sigurno će se i oni brzo predomisliti, jer onaj koji je izdao sve izdaće i njih, pošto je to kod njega prirodan i nezaustavljiv proces", naveo je Vučurović.

On je dodao da je Nova na vrijeme upozoravali da će sankcije Rusiji izazvati velike probleme u Crnoj Gori, ali da su se "Đukanović i njegova vlada odlučili za jednu opasnu avanturu i već su evidentni rezultati jedne takve gluposti".

"Naravno, Đukanović i njegovi partneri, koji su opljačkali sve što se moglo opljačkati, neće biti pogođeni ovim sankcijama, ali obični građani će se već na jesen suočiti sa nevoljama koje je izazvala jedna primitivna, glupa i izdajnička politika. Nije kasno da Vlada povuče sramnu odluku o uvođenju sankcija Rusiji i prizna grešku. Naravno, uvođenje sankcija Rusiji sporno je i sa nivoa etike, jer je upereno protiv onih koji su iskreno i bratski 300 godina pomagali, branili i oslobađali Crnu Goru, i od vremena Petra Velikog do Vladimira Putina nikada je nijesu izdali, dok su neki naši politički lideri Rusiju izdali više puta, u poslednjim generacijama Josip Broz 1948, a Milo Đukanović 2014. godine".

"Takođe, Nova srpska demokratija želi da, na stogodišnjicu od početka Prvog svjetskog rata, iskaže poštovanje prema poslednjem ruskom caru Nikolaju Drugom Romanovu, koji je zbog odbrane naše države i naroda veliku rusku carevinu uveo u rat i zbog te bratske odluke ostao bez krune, glave, carstva i kompletne porodice. Zato će istorija vječno pamtiti takve velike ljude i veliku dinastiju Romanov, a lokalni šišnjari, poput crnogorskog premijera će odmah nakon promjene vlasti biti brzo zaboravljeni i smješteni na sramne stranice istorije rusko-crnogorskih odnosa", zaključio je Vučurović.

portparol Nove srpske demokratije

Bonus video: