DPS: Sve finansijske iskaze smo na vrijeme dostavili nadležnim institucijama

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) kažu da oni uvijek na vrijeme i na zakonom propisan način dostavljaju finansijske iskaze
4 komentar(a)
izbori, glasanje, Foto: Savo Prelević
izbori, glasanje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.08.2014. 15:21h

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) kažu da oni uvijek na vrijeme i na zakonom propisan način dostavljaju finansijske iskaze, što je bio slučaj i sa izvještajima koje su podnijeli nakon lokalnih izbora održanih 25. maja ove godine.

"Zbog objektivnog i preciznog informisanja javnosti, naše reagovanje se odnosi na saopštenje nevladine organizacije CDT, koja je konstatovala da se ne zna koliko su partije potrošile novca u izbornoj kampanji. Polazeći od činjenice da je DPS svoje zakonske obaveze ispunila i da su izvještaji podnijeti nadležnim državnim organima, morala je biti izuzeta iz ocjene CDT-a da su troškovi partija i dalje nepoznati ili je makar trebalo detaljno obrazložiti da zbog takve njihove konstatacije ne postoji odgovornost DPS-a", ističe se u saopštenju ove partije.

Iz DPS dodaju da u svakom slučaju, prilikom saopštavanja utisaka o finansijskom poslovanju političkih partija, počev od državnih organa pa do nevladinih udruženja, treba izbjeći generalno opisivanje.

"Sve partije zasebno vode računa o svom poslovanju, pa bi i te razlike trebalo da konstatuju u javnim nastupima oni koji govore o tim temama. DPS ne želi da se njeni izvještaji, koji su dobili najbolje ocjene od strane revizora, na bilo koji način poistovjećuju sa poslovnim knjigama drugih partija koje su za njih dobile jedva prelaznu ocjenu", saopšteno je iz DPS.

Bonus video: