Suhih: Ne može se preuzeti odgovornost za polovinu gradske uprave

On je rekao da SDP u postizbornom periodu u Podgorici nije bio cilj da napravi bilo kakvu, nego ozbiljnu i profesionalnu vlast
58 pregleda 5 komentar(a)
Đorđe Suhih, Foto: Luka Zeković
Đorđe Suhih, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.08.2014. 14:04h

Član predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Đorđije Suhih kazao je da zbog previranja u Pozitivnoj Crnoj Gori, usljed kojih se ne može održati ni unutrašnja stabilnost, nije očekivano da se može preuzeti odgovornost za polovinu gradske uprave.

On je rekao da SDP u postizbornom periodu u Podgorici nije bio cilj da napravi bilo kakvu, nego ozbiljnu i profesionalnu vlast, koja će suštinski biti drugačija od odlazeće.

“Poslije dešavanja u Pozitivnoj Crnoj Gori i previranja usljed kojih se ne može održati ni unutrašnja stabilnost uz puno optižbi da se ta partija razbija sa strane, nije očekivano da se može preuzeti odgovornost za polovinu gradske uprave”, kaže se u saopšternju Suhiha.

Prema njegovim riječima, poslije odustajanja nestranačkog kandidata Dragana Bogojevića od pozicije prvog čovjeka Podgorice, zbog dešavanja u Pozitivnoj i daljih komplikacija u toj partiji, u SDP-u su sa žaljenjem konstatovati da koncept uspješne, profesionalne i stručne manjinske uprave u tim novonastalim okolnostima nije moguće sprovesti.

“Trenutna kratkotrajna dobit ne može imati prednost u odnosu na trajni gubitak kredibiliteta koji bi se desio zbog izvjesne nesposobosti manjinske uprave ELPG da u datim okolnostima bude efikasan servis građanima Podgorice”, zaključio je Suhih.

Bonus video: