Perić: Bogojević da vrati mandat ili podrži kandidata kog dogovore ELPG i opozicija

Perić je naveo da će dva odbornika Pozitivne u Skupštini Podgorice stati iza bilo kog kandidata kog usaglase ELP, SNP i DF
90 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2014. 14:36h

Pozitivna Crna Gora traži da Dragan Bogojević podrži novog kandidata za gradonačelnika ili vrati mandat koaliciji Evropsko lice Podgorice, ako je njegova odluka o odustajanju konačna, saopštio je poslanik Srđan Perić.

Perić je naveo da će dva odbornika Pozitivne u Skupštini Podgorice stati iza bilo kog kandidata kog usaglase ELP, Socijalistička narodna partija i Demokratski front.

"Ukoliko je odluka profesora Bogojevića konačna, očekujemo da on ili podrži novog kandidata za gradonačelnika Podgorice kojeg bi dogovorili ELP, SNP i DF, ili da vrati mandat koaliciji i da njegovo mjesto zauzme naredni kandidat sa liste ELP koji bi podržao ovaj dogovor", To bilo odgovorno i prema građanima koji očekuju promjene, ali i cijelom pregovaračkom postupku koji je odvijan u vrlo konstruktivnoj atmosferi", navodi Perić.

Kaluđerović: Bogojevićev potez neodgovoran

Odustajanje nosioca liste Evropsko lice Podgorice Dragana Bogojevića od kandidature za gradonačelnika je, smatra Velizar Kaluđerović iz SNP-a, izuzetno neodgovoran potez.

Kaluđerović kaže da od lidera SDP-a i Pozitivne zato očekuje da Bogojevića pozovu da koaliciji Evropsko lice Podgorice vrati mandat.

"SNP, a vjerujem i kolege iz DF-a , očekuju i traže od Krivokapića i Pajovića da kao lideri koalicije Evropsko lice Podgorice, javno, jasno i glasno, te dovoljno politički odlučno pozovu Dragana Bogojevića da toj koaliciji vrati odbornički mandat, kako bi oni mogli da finalizuju političke stavove koje su dogovorili sa opozicijom", kazao je Radiju Antena M Kaluđerović.

Prema njegovim riječima, ukoliko Krivokapić i rukovodstvo SDP-a, kao i Pajović i rukovodstvo Pozitivne to ne učine odmah, izlažu sebe opravdanom i realnom riziku da im se kaže da ovo nije posao koji je Bogojević uradio sam, već da je to scenario koji su zajedno dogovorili.

"Ukoliko je ključni motiv Dragana Bogojevića da odustane od kandidature, odnosno mogućnosti da on bude kandidovan za gradonačelnika to što se dešava u Pozitivnoj, te ako nema drugih motiva, onda je logično da odustajanjem od toga odustne i od odborničkog mandata i vrati ga onoj izbornoj listi sa koje je i izabran. Sve drugo će ličiti na golu političku korupciju", zaključio je Kaluđerović.

Galerija

Bonus video: