Abazović: Većina članova GO traži ostavku Pajovića

Abazović je kazao da i je prirotet u odnosu na previranja u stranci formiranje opozicione vlasti u Podgorici
25 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.08.2014. 13:49h

Poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da je 26 od 51 člana Glavnog odbora te partije potpisalo zaključke kojima se traži ostavka predsjednika Darka Pajovića, zakazivanje kongresa na jesen i ograđivanje od Pajovićevih izjava na račun potpredsjednika Mladena Bojanića i člana Predsjedništva Nikole Necka Koćala.

Abazović je kazao da i je prirotet u odnosu na previranja u stranci formiranje opozicione vlasti u Podgorici.

On je pozvao nosioca liste koalicije Evropsko lice Podgorice Dragana Bogojevića da ne odustaje od kandidature za gradonačelnika.

"Pozitivna Crna Gora je jedinstvena da do kraja istraje u namjeri da dođe do smjene vlasti u Podgorici. Zbog toga pozivamo Dragana Bogojevića da ne odustaje od mjesta gradonačelnika Podgorice", kazao je Abazović na konferenciji za novinare.

Upitan da li će se, ukoliko dođe do kongresa na jesen, on ili Bojanić kandidovati za predsjednika Pozitivne Abazović je rekao da o tome odlučuju opštinski odbori i da se nada da će biti više od samo dva kandidata.

Odbornik Pozitivne Luka Rakčević, za kojeg je navodno Pajović kazao da ne može garantovati pri glasanju za izbor gradonačelnika, kazao je da će na sjednici Skupštine glavnog grada glasati javno.

Abazović i Bojanić su novinarima pokazali spisak potpisnika ali ga nisu dostavili medijima.

Odbornik Pozitivne Luka Rakčević, za kojeg je navodno Pajović kazao da ne može garantovati pri glasanju za izbor gradonačelnika što je lider Pozitivne negirao, kazao je da će na sjednici Skupštine glavnog grada glasati javno.

Bonus video: