SDP HN: Jedini smo iskreno za vanredne izbore, korupcije ima na svakom koraku

SDP je pozvao novouspostavljenu skupštinsku većinu - DPS i bivše odbornike SNP da omoguće raspisivanje lokalnih izbora
238 pregleda 3 komentar(a)
SDP Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
SDP Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.07.2014. 17:22h

"SDP se zalaže za vanredne lokalne izbore i ne boji se rezultata na njima", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik OO SDP Dragan Šimrak, utvrdivši da se "ispostavilo da je ta partija jedina iskreno bila za izbore".

“Mi odavno smatramo da je jedini prihvatljiv i pošten način što prije održati vanredne lokalne izbore i svi koji se za to zalažu će imati našu podršku pa i ovaj tzv. građanski sporazum ako im je to u planu, jer nam se čini da su po tom pitanju ostali nejasni", kazao je Šimrak.

SDP je pozvao novouspostavljenu skupštinsku većinu - DPS i bivše odbornike SNP da omoguće raspisivanje lokalnih izbora "za što se DPS i zalagao u proteklom periodu".

"Samo tako će sa sebe i jedni i drugi skinuti breme optužbi za političku korupciju", kazao je Šimrak , uvjeren da izbori koji bi bili raspisani u narednih mjesec dana ne bi napravili štetu turističkoj sezoni jer "smo danas u situaciji da ta šteta teško i može biti veća nego što jeste".

Članica Opštinskog odbora SDP Herceg Novi, Milica Berberović je u prilog zakazivanju izbora podsjetila na infrastrukturne problem grada , ističući i da se kasni sa "izradom urbanističkih planova zbog čega su posljedice katastrofalne, jer ne postoji prostorno urbanistički plan,kao ni strateški plan razvoja opštine".

Član Opštinskog odboraSDP Herceg Novi, Vesko Krivokapić je utvrdio da je u opštini svaki funkcioner, u VD stanju, da je na djelu nepotizam i zapošljavanje po partijskom i nacionalnom ključu.

"SNP, samim tim i vladajuća koalicija, podijelili su se oko pitanja ko će biti predsjednik Opštine naredne dvije godine! Epoilog : SNP je istjerao 4 svoja odbornika iz partije, koji su bili među prvih deset na izbornoj listi na prošlim lokalnim izborima, što im ipak daje određenu težinu. Pominje se korupcija! Apsolutno ne isključujemo ništa i ne želimo da budem ničiji advokati, posebno ne DPS-a, jer korupcije ima na svakom koraku . Interesantno je da niko ne postavlja pitanje da se možda SNP u Novome nije raspao zbog korupcije u svojim redovima!", kazao je Krivokapić.

PZP: Građanski memorandum čin političke korupcije bez presedana

Iz Pokreta za promjene Pokreta za promjene (PzP) tvrde da takozvani "Građanski memorandum" koji su potpisali DPS i novi odbornički klub bivše SNP četvorke, je čin političke korupcije bez presedana u Herceg Novom.

"Ovaj čin pokazuje slabost i licemjerstvo DPS koji,u trenutku kada su izbori zbog raskola u SNP bili potpuno izvjesni,drsko prekrajaju volju birača", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora PzP koje je potpisao Milovan Baždar.

PzP tvrdi da je "upozoravao SNP da se politička kriza ,koja se "rodila" u njihovom klubu i partiji,mora hitno rješavati sa puno više političkog takta".

Bonus video: