Suhih: Postizbornu krizu riješiti izborima, ali bez Mugošine uprave

On je kazao da je SDP otvorio mogućnost za podršku manjinskoj gradskoj upravi do novih izbora
70 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2014. 12:15h

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) jednoglasno je potvrdilo da je najbolje rješenje za građane Podgorice da njenu gradsku upravu vodi nestranačka ličnost kao i da je za formiranje lokalne uprave važno da se izvrši finansijska konsolidacija, jer je Glavni grad sumnjivo zadužen oko 40 miliona i neophodno je da nezavisni revizori provjere poslovanje u proteklim godinama, kazao je Đorđe Suhih, član Predsjedništva i Odbora Glavnog grada SDP-a.

"Odluke oko ustupanja zemljišta KAP-u kao i u slučaju "Carine" treba da budu provjerene od strane nove lokalne uprave i nadležnih državnih organa. Takođe smo ukazali na stav našeg opštinskog odbora da je na nivou gradske uprave potrebno obezbjediti kadrovski diskontinuitet na ključnim mjestima upravljanja i odlučivanja u gradskoj upravi. DPS je odbio ove naše prijedloge", istakao je Suhih.

Po njegovim riječima Predsjedništvo je sada otvorilo mogućnost da se do održavanja novih izbora obezbijedi funkcionisanje manjinske uprave koja bi zakonito i pošteno vodila grad.

"Takvu ponudu prije nešto više od godinu dana DPS je u pisanoj formi nudio Pozitivnoj u Nikšiću. Postizborna kriza u Glavnom gradu treba biti riješena novim izborima, ali ne sa dosašnjom upravom Mugoše koja bi i na novim izborima nelegitimno zloupotrebljavala vlast u partijske predizborne svrhe. Dakle, novi izbori da, u roku koji se dogovori, ali ne sa upravom odlazećeg gradonačelnika", kazao je Suhih.

On je dodao da je SDP otvorio mogućnost za podršku manjinskoj gradskoj upravi do novih izbora i ostaje da se izjasne, ravnopravno, svi učesnici koji imaju svoje odbornike u gradskoj skupštini.

"Kako DPS, DF, SNP, svejedno. Ko bude prihvatio taj koncept, da konstituišemo gradsku upravu koja bi do novih izbora vodila grad i omogućila fer i ravnopravne uslove za izbore", kazao je Suhih.

Bonus video: