"Poštovati volju"

Vučurović: Građani žele promjene, a ne nove izbore

“Ranko Krivokapić je, prema svemu što vidimo, zasad istrpio pritiske od strane “vidljivog” i “nevidljivog” DPS-a i od pojedinih unutarpartijskih kolega"
0 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.07.2014. 14:25h

Građani Glavnog grada glasali su za promjene, a ne za Demokratsku partiju socijalista (DPS) i nove izbore, i pred konstituentima koalicije Evropsko lice Podgorice je jasna i čista ponuda Demokratskog fronta (DF), saopšteno je iz tog saveza.

“Ranko Krivokapić je, prema svemu što vidimo, zasad istrpio pritiske od strane “vidljivog” i “nevidljivog” DPS-a i od pojedinih unutarpartijskih kolega kojima je bliži DPS od partije kojoj pripadaju i koja ih je postavila na najodgovornije državne funkcije”, kazao je funkcioner DF-a Jovan Vučurović.

Krivokapić je, kako je naveo Vučurović, rekao da nema više pregovora sa DPS-om, ponovio da je nestranački kandidat za gradonačelnika conditio sine qua non, samo, dodao je, nije kazao da li za njega postoji druga strana u ovim pregovorima.

“DF, kao ubjedljivo najjača opoziciona snaga, tokom čitavog trajanja pregovora, koji su se odvijali čak i unutar koalicionih partnera u ELPG, ponašao se krajnje korektno, saopštavajući da pristaje na svaki dogovor kojim se razvlašćuje DPS, i to ne samo u Podgorici”, napisao je Vučurović na Facebook profilu. Pred konstituentima ELPG je, smatra on, vrlo jasna i čista ponuda DF-a.

“I nema ni jednog razloga da se ne ispoštuje volja građana iskazana 25. maja. Krivokapić je, međutim, pomenuo i nove izbore, čak i kao najrealnije rješenje, kao i da se razmišlja o "manjinskoj vladi”.

“Ne ulazeći u analizu šta bi novi izbori donijeli SDP-u i koaliciji ELPG, važno je kazati da bi novi izbori bili rušenje volje građana ništa manje od koalicije sa DPS-om, jer su građani 25. maja glasali za promjene, a ne za DPS i za nove izbore, i očekuju da oni koji su za promjene takav stav valorizuju i formiranjem vlasti u Podgorici”, kazao je Vučurović.

Preporučujemo za Vas