SDP odgovara Miloševiću: Kako je Grbović postao gradonačelnik Nikšića

"Princip im nije isti ni u dva najveća grada u godinu dana. Ko ozbiljan može govoriti poslije ovih činjenica o principijenosti"
177 pregleda 8 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 24.07.2014. 10:44h

Na tvrdnje političkog direktora Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzana Miloševića koji je sinoć ocijenio da je neprihvatljivo da gradonačelnik Podgorice bude osoba koja nije učestvovala u izborima, danas je reagovala Socijaldemokratska partija (SDP).

U saopštenju SDP-a navodi se da bi Milošević "trebalo da se sjeća barem izbora od prije godinu dana kad je za gradonačelnika Nikšića izabran Veselin Grbović koji nije ni bio na listi DPS-a, a kamoli nosilac liste".

"Princip im nije isti ni u dva najveća grada Nikšiću i Podgorici u godinu dana. Ko ozbiljan može govoriti poslije ovih činjenica o principijenosti", navodi se u saopštenju koje potpisuje šef medijskog pula SDP-a Mirko Stanić.

Milošević: Ne može biti gradonačelnik neko ko nije učestvovao na izborima

On navodi da je Dragana Bogojevića utvrdio Opšinski odbor SDP Podgorice, ustupajući mu mjesto koje je pripadalo SDP-u.

"To je bila naša očigledna i svima jasna ponuda građanima Podgorice u predizbornom periodu", dodaje Stanić, podsjećajući da je uslov u pregovorima bilo to da gradonačelnik bude nestranačka ličnost, zbog obaveze da ispune svoje preizborno obećanje građanima.

"SDP je potrošila više od mjesec dana u ponovljenim (kao i prije četiri godine) razgovorima sa DPS-om i sada će na svojim organima odlučiti o daljim potezima u Glavnom gradu", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: