PG: Pozitivna dogovorila saradnju sa SNP-om i DF-om: SDP da nam se pridruži

Lider DF-a Miodrag Lekić kazao je da nije dobio jasan odgovor od Krivokapića na pitanje sa kim će SDP formirati savez u Podgorici
61 pregleda 100 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2014. 18:28h

Potpredsjednica Pozituivne Azra Jasavić kazala je da je ta stranka dogovorila saradnju sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP) i Demorkatskim frontom (DF) u Podgorici i pozvala je Socijaldemokratsku partiju (SDP) da im se pridruži.

Ona je ocijenila da više nema vremena za čekanje i ponovila da su građani na izborima pokazali da žele promjene.

Nakon sastanka sa predsjednikom SDP-a Rankom Krivokapićem, lider DF-a Miodrag Lekić kazao je da nije dobio jasan odgovor sa kim će SDP formirati postizborni savez u Podgorici.

On je rekao da je Krivokapić poručio da pregovori unutar koalcije Evropsko lice Podgorice predugo traju.

"Vrijeme je da SDP peuzme odgovornost i donese konačnu odluku, jer smo to dužni građanima koji su glasali", rekao je Lekić.

TV Vijesti, Ljubica Milićević

Socijaldemokratska partija (SDP) treba što prije da se izjasni da li će koaliciju u Podgorici praviti sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) ili sa demokratskim snagama, poručeno je iz Demokratskog fronta (DF).

Prema riječima Lekića, status quo odgovara nekome.

"Takav status odgovara da se ne bavimo ekonomijom, zaduživanjem države, KAP-om, gadostima koje se objavljuju u Informeru tako da bi ovi subjekti morajau da se odluče, da li će koaliciju sa DPS-om, Informerom, Bošnjčkom strankom i tako dalje, ili sa demokratskim snagama kako bi napravili zaokret u smislu formiranja vlasti koja bi poštovala pravo, zakone i Ustav", poručio je Lekić.

Taj politički blok će, kako je kazao Lekić, poštovati volju birača koja je iskazana na izborima.

"A paralelno sa tim, fleksibilni smo u traženju zajedničkih rješenja. Tražio sam što prije da se izjasne i daju jasan stav", zaključio je Lekić.

Galerija

Bonus video: