Konjević: DPS nam je bliži, a i najjači su politički subjekat nakon izbora

"Ova naša politička nadgornjavanja znam i sa pravom izazivaju kod građana dozu dodatnog nezadovoljstva"
86 pregleda 30 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.07.2014. 11:12h

Raško Konjević, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore kazao je da se SDP drži principa koji su definisani u predizbornom periodu, a tiču se konstituisanja vlasti u Podgorici. Prvi princip je bio, kako je kazao ministar Konjević danas u Nikšiću, da će nakon izbora sarađivati sa onim partijama koje su programski bliže programu SDP-a i Pozitivne, a drugi da se nakon izbora konstituisanje vlasti prvo pokuša uraditi sa onim ko je najjjači politički subjekat nakon izbora, a to je DPS.

"Mi se njih držimo. Mislim da u politici nije dobro ako nećete sa nekim da razgovarate, posebno ako želite da konstituišete vlast koja treba da radi nakon tog izbornog perioda na stabilizaciji političke situacije i na rješavanju dosta problema koji imaju građani Podgorice i drugih opština. Ova naša politička nadgornjavanja znam i sa pravom izazivaju kod građana dozu dodatnog nezadovoljstva jer lokalni izbori i konstituisanje vlasti služe da se uhvatite u koštac rješavanja problema koje smo svi identifikovali, a ne rekao bih mnogim dijelom političke priče koja je stvar nekada nadgornjavanja političkih partija“, kazao je Konjević.

Na novinarsko pitanje da li je realnija koalicija sa DPS-om ili novi izbori ministar unutrašnjih poslova je kazao da ne bi govorio o hipotetičkim situacijama.

"Najteže je u politici govoriti o hipotetičkim situacijama. Razumijem interesovanje javnosti i mislim da cijeli proces nakon mjesec dana ulazi u fazu koja treba da označi jednu završnu fazu jer zaista je važno da se konstituišu lokalne vlasti. Dozvolimo i imajmo razumijevanja za kratak naredni period koji bi trebalo da označi finalizaciju razgovora. O tom potom. Tokom razgovora ćemo vidjeti u kom smjeru to može da ide“, kazao je Konjević.

Na konstataciju novinara da je premijer Milo Đukanović juče kazao da je optimista kada su u pitanju pregovori sa SDP-om oko konstituisanja vlasti u Podgorici, i pitanje da li je i on optimista Konjević je odgovorio: „Ja sam uvijek optimista“.

Bonus video: