Ko je polomio laptop gradonačelnika Rožaja?

Polomljeni računar je ispred kabineta predsjednika u hodniku bio dva dana, potvrdilo je "Vijestima" desetak stranaka i radnika Opštine
202 pregleda 27 komentar(a)
Nusret Kalač, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nusret Kalač, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.07.2014. 20:10h

Preuzimanje vlasti u rožajskoj Opštini obilježilo je skandalozno lomljenje laptopa koji je opštinska imovina, a koji je koristio bivši gradonačelnik Nusret Kalač.

Iako su iz opozicionih klupa odbornici Bošnjačke stranke (BS) ranije nerijetko poručivali da je Rožaje jedna od najsiromašnijih opština i da se "narodne pare" često nepotrebno troše, to njihove kolege nije spriječilo da odmah po ulasku u lokalnu upravu oštete opštinsku imovinu.

Polomljeni računar je ispred kabineta predsjednika u hodniku bio dva dana, potvrdilo je "Vijestima" desetak stranaka i radnika Opštine. Novi predsjednik Opštine Ejup Nurković tvrdi da nije polomio laptop.

"Nije slomljen, ali je bio raspadnut. To je nešto trulo, za otpis", rekao je Nurković koji je na pitanje šta je računar dva dana radio na hodniku rekao da ga je tamo ostavio. "Našao sam ga na stolu, pa sam ga izbacio da ga ne gleda narod. Poslije sam ga vratio da ne bude da sam ga ja uzeo", rekao je Nurković. Bivši gradonačelnik Nusret Kalač ističe da je laptop bio u dobrom stanju i da je bio ispravan.

"Prvi put čujem da ga je neko polomio i izbacio na hodnik, i iskreno mi djeluje nevjerovatno da se bilo ko tako ponaša prema opštinskoj imovini.

Dok smo bili na vlasti, imovinu smo čuvali, a naročito posljednjih godina, zbog krize, uveli mjere štednje, odnosno stali u kraj svakom vidu rasipništva. Žao mi je ako nova vlast takvim ponašanjem i na slične načine želi da ostvari promjene koje je glasačima obećala tokom predizborne kampanje", rekao je Kalač

Bonus video: