Vlahović: Zakon o izboru odbornika i poslanika je neustavan

Vlahović i Hrebičkova su razgovarali i o političkoj situaciji i atmosferi u Crnoj Gori
3 komentar(a)
Miodrag Vlahović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Vlahović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.07.2014. 13:25h

Novi Zakon o izboru odbornika i poslanika je neustavan, u suprotnosti je sa stavovima međunarodnih organizacija i favorizuje parlamentarne stranke, ocijenio je predsjednik Crnogorske demokratske unije (CDU), Miodrag Vlahović.

On je danas u Podgorici razgovarao sa šeficom Misije OEBS u Crnoj Gori Janinom Hrabičkovom i upoznao je sa osnovnim programskim predjeljenjima i političkim stavovima i ciljevima CDU.

"Vlahović je prenio Hrebičkovoj nezadovoljstvo Cdu odredbama novog propisa koje narušavaju jednakost političkih subjekata pred zakonom i koje favorizuju aktuelne parlamentarne stranke", kaže se u saopštenju.

Prema njegovoj ocjeni, osim što su u suprotnosti sa stavovima i sugestijama OEBS i protivne misljenju Venecijanske komisije, odredbe novog zakona su neustavne.

"One su koncipirane da otežaju ili da spriječe učešće novih političkih subjekata, odnosno stranaka u političkom životu u Crnoj Gori. Zato one moraju biti hitno ukinute, jer su direktna brana neophodnim političkim promjenama u Crnoj Gori", kazao je Vlahović.

Vlahović i Hrebičkova su razgovarali i o političkoj situaciji i atmosferi u Crnoj Gori, procesu reformi, perspektivama članstva u NATO i izazovima na tom putu, kao i o dešavanjima na medijskoj sceni u Crnoj Gori.

Bonus video: