Đurović: Račun Opštine Bar blokiran zbog 1,8 miliona eura

"Vijestima" je u Opštini nezvanično potvrđena blokada, uz navode da se veći iznos odnosi na "Crnagoraput"
116 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Đurović, Foto: Radomir Petrić
Dejan Đurović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 02.07.2014. 15:27h

Funkcioner DF i odbornik NOVE u SO Dejan Đurović saopštio je juče da je žiro-račun Opštine Bar već nekoliko dana u blokadi zbog duga od preko 1,8 miliona eura.

Račun su blokirali Prva banka za 1,5 miliona eura i Poreska uprava Ministarstva finansija zbog dugovanja za poreze i doprinose od oko 300.000 eura.

"Vijestima" je juče u Opštini nezvanično potvrđena blokada, uz navode da se veći iznos odnosi na "Crnagoraput".

"Ovo je javna tajna koju niko nije htio da saopšti već nekoliko dana, a podatak o blokadi računa biće objavljen u toku dana i na veb-sajtu Centralne banke. Nije mi poznat razlog za potez Prve banke, tako da ne želim da se izjašnjavam o kalkulacijama da je aktivirana opštinska garancija za zgradu prosvjete i zdravstva”, istakao je Đurović na pres konferenciji.

Đurović tvrdi da je ovo tek vrh ledenog brijega nagomilanih opštinskih dugova.

“Teško da postoje finansijski eksperti koji sada mogu procijeniti dug Opštine Bar. Za poreze i doprinose Opština duguje Poreskoj upravi još tri miliona eura, a toliki je dug po istom osnovu i u JP „Komunalne djelatnosti“, pa slobodno možemo očekivati novu blokadu Ministarstva finansija. A i blokade koje će nastupiti nakon javnih nabavki netransparentno primijenjenih u predizbornoj kampanji. Tražimo odgovore od opštinske vlasti i da li je tačno da će ovih dana nova blokada biti zbog duga od četiri miliona eura”, istakao je Đurović.

Bonus video: