Vujanović: Šturanović je bio čovjek posebne vrijednosti

„Napustio nas je kolega, drug i prijatelj. Čovjek koji je uvijek plijenio dobrotom i gospoštinom i čija ličnost je bila sazdana poštenjem i dostojanstvom“
61 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2014. 17:14h

Željko Šturanović je bio čovjek posebne vrijednosti, čija je obzirnost, plemenitost, ljubav, posvećenost opštem dobru bila bogatsvo koje ga je izdvajalo, rekao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, na komemorativnoj sjednici povodom smrti potpredsjednika Skupštine. Vujanović je kazao da je Šturanović bio čovjek satkan od dobrih namjera i želja, spreman uvijek da pomogne i olakša. "Tužan zbog patnje i radostan zbog sreće svakog čovjeka. Imao je jasan i pripadnost i prema idejama i vrijednostima i stremljenjima i prema partiji kojoj je ponosno pripadao i prema državi, Crnoj Gori koju je beskrajno volio i bio joj posvećen“, rekao je Vujanović. On je kazao da je otišao tih, častan, plemenit, iskren i tolerantan čovjek.„Otišao je od nas da bi se preselio u naša srca i sjećanja, da bi u njima opet drago i posebno bio dio naših života“, naveo je Vujanović. „Dragi Željko, dragi prijatelju, nama tvojim prijateljima, tvoja riječ i podrška mnogo će nedostajati. Ostaje nam ponos na bogatstvo našeg prijateljstva“, rekao je Vujanović. Potpredsjednik Skupštine, Suljo Mustafić, rekao je da se teško riječima može iskazati praznina koja ostaje odlaskom Šturanovića.„Napustio nas je kolega, drug i prijatelj. Čovjek koji je uvijek plijenio dobrotom i gospoštinom i čija ličnost je bila sazdana poštenjem i dostojanstvom“, kazao je Mustafić.Prema njegovim riječima, od Šturanovića se mnogo moglo naučiti.„Njegova stručnost i znanje bili su ogromni, isto kao posvećenost poslu, čak i u trenucima teške brobe sa bolešću. Iskrenost i mjera u pravdu činili su ga nesvakidašnjim izdankom ljudske čistote i dobroćudnosti“, rekao je Mustafić.On je naveo da će, širina i tolerancija, razumjevanje i uvažavanje drugog i drugačijeg ostati primjer u parlamentu i van njega na javnoj sceni u Crnoj Gori.Šturanović (54) je preminuo u ponedjeljak u Parizu, a biće sahranjen sjutra u Nikšiću.

Su Kej Braun uputila telegram saučešća

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici, Su Kej Braun uputila je telegram saučešća predsjedniku države, Filipu Vujanoviću, povodom smrti Željka Šturanovića.

"Gospodin Šturanović je posvećeno služio svojoj državi tokom mnogih godina kao predsjednik Vlade, potpredsjednik parlamenta, ministar pravde i kao dugogodišnji član Vlade. On je takođe bio istinski prijatelj Sjedinjenih Država i naročito Ambasade SAD u Podgorici", poručila je Kej Braun.

Kako je navela, Šturanović će ostati upamćen kao pozitivni i snažni glas za argumentovani dijalog i kao profesionalac koji je stavljao interes građana Crne Gore ispred sopstvenog.

"Molim vas da naše saučešće i iskrenu žalost zbog gubitka prenesete njegovoj porodici", zaključuje se u telegramu Kej Braun.

Galerija

Bonus video: