Ministri pravde Srbije i Crne Gore unapređuju saradnju

Marković je naveo da je najvažnije što su aneksom definisani modaliteti razmjene iskustava i dobrih praksi
64 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Selaković, Foto: Beta
Nikola Selaković, Foto: Beta
Ažurirano: 30.06.2014. 18:22h

Srbijanski ministar pravde Nikola Selaković rekao je da je u Srbiji neko godinama stvarao privid da se optuženi pljevaljski narko bos Darko Šarić skriva u Crnoj Gori." Sa kojom namjerom i zašto je to činjeno, neću da ulazim u spekulacje. Njegova predaja i dovođenje pred pravosudne organe u Srbiji pokazali su da mnoge priče nisu imale veze sa istinom," rekao je on.

Selaković i cnogorski ministar pravde Duško Marković su potpisali Aneks Memoranduma o saradnji, ocijenivši da će to unaprijediti već kvalitetne odnose.

Upitan da li srpske institucije preduzimaju nešto protiv Dragoslava Kosmajca, koji je označen kao najveći narko diler, i da li u tom smislu postoji saradnja sa Crnom Gorom, Selaković je kazao da se policija tužilaštvo svakovnevno rade zajedno.

On je kazao da se o konkretnim predmetima uglavnom izjašnjava po njihovom okončanju.

"Tako i u ovom konkretnom slučaju, svako naše istupanje moglo bi samo da ugrozi tok eventualnih predistražnih ili istražnih radnji koji postoje," rekao je on.

Duško Marković je rekao da će na osnovu potpisanog Aneksa biti osnažena saradnja jer će biti ostvariti direktna komunikacija na različitim nivoima, prije svega u međunarodnoj pravosudoj saradnji u građanskim i krivičnim stvarima, kao i u pitanjima reforme pravosuđa kao garanta vladavine prava, i unaprjeđenja politika izvršavanja kazni zatvora.

Marković je naveo da je najvažnije što su aneksom definisani modaliteti razmjene iskustava i dobrih praksi kada je u pitanju ukupan pregovarački proces sa Evropskom Unijom.

Bonus video: