Vladimir Beba Popović: Pink M je Đukanovićev, Pobjeda Vladina

"Javni servis Crne Gore je ničiji, nije pod Milovom kontrolom, list 'Pobjeda' je vladin to jest državni,"kazao je on u emisiji Utisak nedelje B92
259 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Vladimir Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.06.2014. 11:27h

Vladimir Beba Popović kazao je sinoć da je Pink M televizija premijera Mila Đukanovića a ddea je list Pobjeda pod kontrolom Vlade Crne Gore, te da Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem isto tako kontroliše TV Pink i Informer u Srbiji.

Popović je, u emisiji Utisak nedelje na TV B92, rekao da Đukanović kontroliše Pink M posljednjih godinu dana. “Jeste, to je tako posljednjih godinu dana. Javni servis Crne Gore je ničiji, nije pod Milovom kontrolom, list 'Pobjeda' je vladin to jest državni, a Vučić ovdje (u Srbiji) ima TV Pink”, bio je Popovićev odgovor na pitanje “Da li je Pink u Crnoj Gori Milov koliko je ovdje Pink Vučićev”

Na pitanje voditelje Olje Bećković “A čiji je 'Informer', jel' vaš”, Popović je odgovorio: “Mislite jel' Vladin? Pa nisam ja Vlada. Jeste njihov je, Vladin je". On je dodao da misli na Informer u Srbiji. Za Informer u Crnoj Gori je kazao da objavljuje sve što mu se pošalje i da je do nedavno objavljivao tekstove u kojima se napadaju Đukanovićevi saradnici.

B92 je na svom portalu objavio da je Popović rekao da je i Informer u Crnoj Gori pod kontrolom Vlade.

Popović važi za neformalnog savjetnika premijera Đukanovića i za kreatora brojnih brutalnih pokušaja diskreditacije čelnika nezavisnih medija i NVO aktivista koji kritikuju Đukanovićevu vlast. Te kampanje su, nakon Popovićevog dolaska u Crnu Goru prije godinu i po, najprije vođene preko Pinka M, a sada preko Informera CG.

One su svoj vrhunac imale proteklih dana kada je taj tabloid na do sada nezabilježen način napao direktoricu MANS-a Vanju Ćalović.

Slao sam snimak svima, jer znam da je to Vanja

Osvrćući se na situaciju u medijima u Crnoj Gori i optužbe Vanje Ćalović da je on pokrenuo prljavu kampanju protiv nje, Popović kaže da je netačno da vodi kampanju ili bilo kakvu hajku protiv nje.

"Tačno je da ja od dana kada sam dobio film koji je procurio u javnost, a koji je meni stigao u isto vrijeme kao i na još 700 adresa, od toga istog dana ja to šerujem, šta sa zadovoljstvom svima zato što se ta osoba, Vanja Ćalović, predstavlja kao neki moralni stub crnogorskog društva. Ja to šerujem jer to nije bilo ko, a ja znam da je to ona, ja znam da je ona na tim snimcima i šaljem svima da se to objavi", rekao je on.

Na pitanje Olje Bećković kako ga nije sramota da to radi i otkud mu pravo da se tako bijedno i neljudski ponaša, Popović je rekao da je to kao kada bi procurio snimak njega u samoposluzi kako krade:

"Nije tačno da to nije isto, isto je u stvari, da ovo je odvratnije jer je ona to radila. To svi znaju, i ja tvrdim da je na tom snimku Vanja Ćalović, ma to se sve zna. To je osoba koja je uzela sebi za pravo da je moralni korektor crnogorskog društva, to je osoba koja je krenula da me slika po kafanama i da me napada, to je osoba koja vrijeđa ljude isto tako kada stavi na internetu sliku svinje na glavu brata premijera Crne Gore. Ona je osoba koja ima takve stvari iz prošlosti da ne bi smjela da se bavi javnim poslovima. To bi bilo bijedno da je to neistinito da joj je to neko napakovao ni krivoj ni dužno, da je to smislio", rekao je Popović.

Popović, koji je bio šef Biroa za komunikacije u Đinđićevoj vladi, kaže da ne upravlja medijima u Srbiji i tvrdi da nema uticaj na tabloide u Srbiji i Crnoj Gori.

Popović je kazao i da ima redovnu komunikaciju sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem: "Ako me pitate koliko i kako se čujem i viđam sa Vučićem, nekada se viđamo dva-tri puta nedjeljno, nekada jednom u 15 dana, nekada se čujemo po nekoliko puta dnevno, a nekada se ne čujemo ni po 20 dana".

"Vučić je partner kao Vlada Srbije i njegova prošlost me ne interesuje. Šta to znači i šta me interesuje da li je igrao šah sa Dušanom Spasojevićem ili skidao tablu Ulica Zorana Đinđića. To me više ne interesuje, a da jeste Zoran Đinđić je bio moj prijatelj i da je sada živ vi ne znate da li bi on bio sa Vučićem. Pa postojali su ljudi iz Zoranovog najbližeg okruženja koji su se viđali sa Spasojevićem, ne znam da li su tada znali da će ovaj biti njegov ubica kasnije", naveo je Popović.

On nije htio direktno da odgovori na pitanje da li se i kako vratio u srpsku politiku, već je rekao da je njegova potreba da se opet pojavi u srpskim medijima i daje izjave posljedica toga što, kako kaže, novinari ovdje ne razumeju ništa u vezi sa smjenama u srpskoj policiji, kao i u vezi sa napadom u srpskoj štampi na premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Bonus video: