Reagovanje

Mugoša: Lekić iznio tvrdnje koje predstavljaju očigledne neistine

"Skupština Glavnog grada u novom sazivu nije ni konstituisana, niti to može biti kada nije izabran predsjednik, niti imenovan sekretar"
61 pregleda 20 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.06.2014. 16:32h

Bivši gradonačelnik Podgorica Miomir Mugoša odgovarajući lideru Demokratskog fronta (DF) i predsjedavajućem SO Podgorica Miodragu Lekiću naveo je da "propali kandidat za sve funkcije u državi Crnoj Gori, kojem se zahvaljujući isključivo poodmaklom životnom dobu posrećilo da predsjedava konstitutivnom sjednicom Skupštine Glavnog grada Crne Gore, javno je iznio tvrdnje koje predstavljaju očigledne neistine".

"Prva neistinita tvrdnja navodnog "profesora na Sapienci" je ona da je "sjednica Skupštine opštine Podgorice održana 24. juna vođena po zakonu". Tokom sjednice je prekršen član 81 Poslovnika Skupštine Glavnog grada tako što je privremeno predsjedavajući samovoljno, ne pitajući odbornike, prekinuo sjednicu, ne predlažući ni datum njenog nastavka. Toliko o "zakonitom" početku sjednice", navodi se u reagovanju Mugoše.

On je naveo da je druga neistinita tvrdnja je da je gradonačelnik razriješen dužnosti.

"Navodni "akt o razrješenju gradonačelnika i njegovog zamjenika" nije usvojen, odnosno kako on navodi "konstatovan". Da bi Skupština bilo što usvojila potrebno je da se o tome glasa. Kako glasanja odbornika nije bilo, niti postoji bilo kakav pisani dokument usvojen na sjednici ostaje da se vremešni vječiti gubitnik dogovori sam sa sobom o tome da li je namjerno izrekao neistinu, što mu ne bi bilo prvi put, ili, pak, nema predstavu o tome kako funkcionišu parlamenti".

Mugoša je naveo da je iz navedenog jasno ko daje "neosnovane i protivzakonite izjave".

"Svjedoci o tome ko izmišlja, odnosno tvrdi da se dogodilo ono što se nije dogodilo su mnogobrojni predstavnici medija koji su prisustvovali sjednici, kao i stenogram. Skupština Glavnog grada u novom sazivu nije ni konstituisana, niti to može biti kada nije izabran predsjednik, niti imenovan sekretar".

"Lažni profesor, privatni ambasador i vječiti gubitnik, u nedostatku činjenica ima ambiciju da se diletantski bavi medicinskom strukom. Kao ljekar sa višegodišnjim kliničkim iskustvom, mogu samo da konstatujem da kod tog beznadežno konfuznog i dezorjentisanog čovjeka prepoznajem simptome senilne demencije. On čak ne zna da je Podgorica Glavni grad, a ne Opština, da nije predsjedavajući Skupštinom opštine, već Skupštinom Glavnog grada, kao i da se ne bira predsjednik Skupštine opštine, već predsjednik Skupštine Glavnog grada. No, njegovi "salata" nastupi više nikoga ne čude", zaključuje se u reagovanju Mugoše.

Preporučujemo za Vas