Bošković se upisao u knjigu žalosti: Odlaskom Mekejna, Crna Gora ostala bez istinskog prijatelja

“Sa velikim žaljenjem sam primio vijest o smrti senatora Džona Mekejna", napisao je Bošković
64 pregleda 15 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 30.08.2018. 14:53h

Ministar odbrane, Predrag Bošković upisao se danas u knjigu žalosti povodom smrti američkog senatora Džona Mekejna, koja je otvorena u ambasadi SAD u Podgorici, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković je napisao da su SAD ostale bez istaknutog ratnog heroja i uticajnog političara, dok je Crna Gora ostala bez istinskog prijatelja.

“Sa velikim žaljenjem sam primio vijest o smrti senatora Džona Mekejna. U ime Ministarstva odbrane Crne Gore i svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća porodici senatora Mekejna i narodu Sjedinjenih Američkih Država zbog nenadoknadivog i bolnog gubitka.Sjedinjene Američke Države su ostale bez istaknutog ratnog heroja i uticajnog političara, čiji život i karijera će biti inspiracija za buduće generacije, dok je Crna Gora ostala bez istinskog prijatelja, koji će ostati upamćen po njegovoj snažnoj podršci obnovi nezavisnosti naše zemlje i njenom punopravnom članstvu u NATO. Svijet je zaista ostao bez izuzetno značajne osobe, čija ostvarenja ćemo pamtiti zauvijek", napisao je Bošković.

Bonus video: