Podrška građanima koji su se pobunili: Opozicioni odbornici napustili zasijedanje

Čađenović (Demokrate) je poručio da je "diktator gotov, narod se pobunio".
6016 pregleda 14 komentar(a)
Sa ranijih zasijedanja  (ilustracija), Foto: Zoran Đurić
Sa ranijih zasijedanja (ilustracija), Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.02.2019. 10:56h

Opozicija u Skupštini Glavnog grada napustila je današnje zasjedanje, zbog aktuelne afere Koverta, odnosno kako su naglasili, jer je to pokazalo da bivši gradonacelnik Slavoljub Stijepović nije bio dostojan te funkcije.

"Upozoravali smo da nije dostojan funkcije. U znak podrške hiljadama građana, koji su se pobunili, napustićemo zasjedanje", kazao je u ime kluba Demokrata Vladimir Čađenović.

On je poručio da je diktator gotov, narod se pobunio.

On je istakao da je i današnja sjednica nastavak afere Koverta, jer vladajuća većina želi da usvajanjem Statuta Glavnog grada na čelo Mjesnih zajednica postave partijski kadar.

Predsjednik odbornickog kluba Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić istakao je da kolege iz opozicije selektivno bojkotuju, odnosno samo ono što im odgovara.

Anđušić je istakao da čekaju 21. februar, kada će se o aferi "Koverat" raspravljati u Skupštini na državnom nivou.

Predsjednik Skupštine, Đorđe Suhih, zamjerio je odbornicima opozicije, što su napustili zasjedanje, a nijesu saslušali kolegu Anđušića.

"Demokratija je to što oni pričaju, ali demokratija je i što drugi pričaju", kazao je Suhih.

Odbornik DPS-a Nenad Vujošević je istakao da je opozicija na ulici uvijek kada se donose važne odluke kako na lokalnom nivou, tako i Skupštini na državnom nivou.

Bonus video: