Ovjera mandata bez kadrovskih rješenja

Lokalni parlamenti u Kolašinu, Bijelom Polju, Danilovgradu i Tuzima neće verifikovati mandate zbog ponovljenog glasanja na pojedinim biračkim mjesitma u tim opštinama
5 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Ivan Petrušić
Tarzan Milošević, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 23.06.2014. 07:04h

U Podgorici i tri crnogorske opštine sjutra će biti verifikovani mandati osvojeni na lokalnim izborima održanim 25. maja.

Lokalni parlamenti u Kolašinu, Bijelom Polju, Danilovgradu i Tuzima neće verifikovati mandate zbog ponovljenog glasanja na pojedinim biračkim mjesitma u tim opštinama, a verifikacija mandata odložena je za prvu sedmicu jula.

Politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzan Milošević kazao je da ta partija neće još nuditi kadrovsko rješenje za predsjednika gradskog parlamenta u Podgorici, i da će to biti učinjeno tek nakon formiranja koalicije za vršenje vlasti.

Upitan da li smatra da će Socijaldemokratska partija i Pozitivna Crna Gora, koji su u subotu pregovarali o zajedničkoj platformi koju će ponuditi potencijalnim koalicionim partnerima, uspjeti da postignu dogovor, Milošević je kazao da to ne želi da komentariše i dodao da se nada da će dvije partije uraditi ono što je najbolje za njih.

DPS i SDP u Baru takođe neće ponuditi predsjednika SO. Predstavnici tih partija “Vijestima” su kazali da do kraja ovog mjeseca neće biti pregovora o nijednom kadrovskom rješenju.

Dogovora o koalicijama i funkcijama nije bilo ni u Pljevljima, pa će verifikacija proteći bez predlaganja predsjednika lokalnog parlamenta.

Konstitutivne sjednice do sada su održane u Rožajama, Žabljaku i Šavniku, a u te tri sjeverne opštine izabrani su i predsjednici parlamenta i opština.

Na funkciju predsjednika SO u Rožajama izabran je Husein Kurtagić iz Bošnjačke stranke a prvi čovjek opštine će biti Ejup Nurković iz te partije. Na Žabljaku će predjsednik SO ponovo biti Vidoje Tomčić iz DPS-a, a u Šavniku Nadežda Kotlica takođe iz DPS-a.

Bonus video: