Pavlović: Đukanović neće da se odrekne kontrole nad ANB, zato nema poziva za NATO

Naša domaća specifičnost je to što će rezultat sastanka u Briselu otvoriti vrata za formiranje nove lokalne vlasti u Podgorici
0 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.06.2014. 11:14h

Crna Gora neće dobiti poziv za članstvo u NATO jer bi to stavilo tačku na reforme obavještajno-bezbjednosnog sektora, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović.

"Crna Gora se nalazi pod međunarodnim pritiskom zahtjeva da kadrovski očisti i da organizaciono reformiše obavještajno – bezbjednosni sektor u skladu sa NATO standardima. Taj međunarodni pritisak još uvijek nije dao nikakve rezultate, prvenstveno zbog odbijanja (premijera) Mila Đukanovića da se odrekne potpune kontrole nad ANB-om kao svojom privatnom agencijom, i nad ostatkom sektora", naveo je Pavlović.

On kaže da je to razlog što neće biti pozivnice sa NATO samita u Velsu, jer bi pozivnica otklonila pritisak sa Đukanovićevog režima, i stavila tačku na reforme.

"To dobro znaju svi učesnici Ministarskog sastanka zemalja NATO-a koji će u utorak početi u Briselu, i na kome će se konačno definisati agenda septembarskog Samita u Velsu.

Naša domaća specifičnost je to što će rezultat sastanka u Briselu otvoriti vrata za formiranje nove lokalne vlasti u Podgorici, a samim tim će otvoriti pitanje opstanka koalicije DPS-a i SDP-a na državnom nivou. Zato ja očekujem ubrzano dogovaranje i brzo formiranje nove lokalne vlasti u Podgorici već tokom prve sedmice u julu", zaključuje Pavlović.

Bonus video: