Fišer na odlasku: Crna Gora sljedeća članica EU

"Crna Gora je ostvarila značajan napredak na putu ka EU, što je nakon učlanjenja Hrvatske, preporučuje za sljedeću članicu“
6 komentar(a)
Pius Fišer, Foto: Savo Prelević
Pius Fišer, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.06.2014. 12:06h

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora SR Njemačke, Piusa Fišera, saopšteno je iz MVPEI.

"Crna Gora je ostvarila značajan napredak na putu ka EU, što je nakon učlanjenja Hrvatske, preporučuje za sledeću članicu“, rekao je odlazeći ambasador Njemačke Pius Fišer.

On je kazao da su vidljivi rezultati u oblasti vladavine prava i organizovanog kriminala i u tom smislu izrazio očekivanje skorijeg izbora Vrhovnog državnog tužioca. Fišer je pohvalio sve aktivniji angažman predstavnika medija i civilnog sektora u društveno-političkom diskursu Crne Gore.

Potpredsjednik Lukšić je zahvalio ambasadoru Fišeru na zalaganju i ličnom doprinosu jačanju bilateralnih odnosa Crne Gore i Njemačke za vrijeme njegovog mandata. On je kazao da Njemačku doživljava kao pouzdanog partnera na putu evropskih i evroatlantskih integracija i zahvalio na dosadašnoj podršci u ovim procesima.

Tokom sastanka sagovornici su razgovarali i o drugim temama iz oblasti evropske i evroatlantske integracije, ekonomije i investicija.

Bonus video: