Filipović: SDP će uz podršku LP tražiti prijevremene izbore u Budvi

DPS je zaključio koliciju sa dva nezavisna odbornika, koja su napustila Pozitivnu Crnu Goru
15 komentar(a)
Budva, Foto: Anto Baković
Budva, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 12.06.2014. 17:39h

Potpredsjednik Opštine Budva Ljubomir Filipović (SDP) ocijenio je da će uz podršku Liberalne partije zatražiti raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora u Budvi.

„Moje mišljenje je da DPS kao najbrojniji, samim time i najodgovorniji partner u većini u lokalnom parlamentu nije odigrao odgovoran potez i da je takozvanim proširenjem koalicije samo dodatno zakomplikovao stvari. Stav partije, koji je identičan mom ličnom stavu povodom ovog „proširenja“ koalicije što je nespretan eufemizam za klasičan primjer političke korupcije je veoma principijelan. Politička korupcija je nešto što se ne smije tolerisati, i mora se spriječiti kako ne bi dozvolili obesmišljavanje kompletnog izbornog procesa. Da sam odbornik u lokalnom parlamentu, nikad sebi ne bih dozvolio da budem u većini sa nekim ko je iznevjerio svoje birače. U slučaju bivših odbornika pozitivne govorimo o 600 Budvana koji su glasali za opozicioni program PCG, a koji su obmanuti. Ovdje, iako smo na suprotnim stranama u lokalnom parlamentu, ne smijemo zatvoriti oči na kršenje političkog fer pleja. SDP, kao neko ko je najčešće na svojoj koži osjećao posledice nedoslednosti izabranih predstavnika, time zauzima jedini mogući stav“, ocijenio je Filipović.

Inače, DPS je zaključio koliciju sa dva nezavisna odbornika, koja su napustila Pozitivnu Crnu Goru. Od ukupno 32 odbornička mjesta, DPS pripada 14, SDP dva , Liberalnoj parztiji jedna, dok tri mandata imaju nezavisni odbornici.

Filipović je podržao stavove Liberalne partije koja je najavila raskid koalicije sa DPS

Ukoliko je nova većina projektovana kako bi se obesmislilo protivljenje SDP-a nekim odlukama za koje misle da su štetne za javne interese,, kako ističe Filiolipović, ne ostaje ništa drugo, sem da uz podršku LP koja je izrazila stavove o važnosti potrebe za realizacijom ciljeva zacrtanih predizbornim programom, zahtijevaju raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

„Vanredni izbori bi zasigurno bili najbolje alternativno rješenje za anomalije koje trenutno imamo na lokalnoj političkoj sceni. Moj stav ću podijeliti sa lokalnim odborom SDP-a, i ako do toga dođe, imaćemo odličnu priliku da neki od odbornika u lokalnom parlamentu dokažu svoju nezavisnost“, istako je Filipović.

Filipović je podržao stavove Liberalne partije koja je najavila raskid koalicije sa DPS ukoliko se u najskorije vrijeme ne realizuju projektio iz predizbornih obećanja.

„Uvijek i do kraja sam podržavao sve ono što ima za cilj realizaciju predizbornog programa i bolji kvalitet života svih Budvana“, kazao je on.

Bonus video: