Ruski ambasador posjetio DPS: Intenzivirati ekonomsku i političku saradnju

Ambasador je naglasio važnost realizacije započetih projekata, ali i pronalaženja novih modela saradnje
65 pregleda 4 komentar(a)
Andrej Nesterenko, Foto: Luka Zeković
Andrej Nesterenko, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.06.2014. 19:24h

Politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzan Milošević primio je danas Izvanrednog i Opunomoćenog Ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori Andreja Nesterenka.

Pored Ambasadora sastanku su prisustvovali savjetnici Ambasadora Vladimir Gurko i Aleksandar Kulešov.

"Tokom sastanka pohvaljeni su tradicionalno dobri i prijateljski odnosi između dvije zemlje, a posebno je istaknuta važnost osnaživanja i intenziviranja saradnje na ekonomskom i političkom planu, u oblastima od zajedničkog interesa", saopšteno je iz DPS.

Nesterenko je informisao o aktuelnim pitanjima, naročito o vanjsko političkim i ekonomskim prioritetima Ruske Federacije, kao i o veoma dramatičnoj situaciji u Ukrajni.

U nastavku razgovora Ambasador je naglasio važnost realizacije započetih projekata, ali i pronalaženja novih modela saradnje između dvije zemlje.

"Prilikom susreta Milošević je uputio iskrene želje i izrazio očekivanja za što brže i mirnije rješavanje situacije u Ukrajni, ističući podršku DPS u iznalaženju demokratskih rešenja za prevazilaženje krize. On je istakao potrebu za dinamiziranjem saradnje i unaprijeđenjem odnosa sa Rusijom na svim nivoima od zajedničkog interesa, naglašavajući da je DPS kao najjača partija u Crnoj Gori spremna da kroz kontinuiranu komunikaciju i dijalog da punu podršku realizaciji konkretnih projekata, kao i jačanju saradnje na partijskom nivou sa vodećom partijom u Rusiji Jedinstvenom Rusijom, sa kojom DPS ima sporazum o saradnji", kaže se u saopštenju DPS.

Bonus video: