Danilović: DPS kao da ne vidi da je već izgubio 4 opštine

„A vjerovatno će tako biti i u Kolašinu, nadam se i u Pljevljima, a zašto ne bih očekivao i u Podgorici“, dodao je Danilović
55 pregleda 25 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.06.2014. 13:54h

Podrška koaliciji Evropsko lice Kolašina na ponovljenim izborima pokazuju da su birači Demokratskog fronta (DF) potpuno zreli i da ih Demokratska partija socijalista (DPS) ne može kupiti, ocijenio je funkcioner tog političkog saveza, Goran Danilović.Koalicija Socijaldemokratske partije i Pozitivne Cre Gore osvojila je treći mandat u kolašinskom parlamentu zahvaljujući rezultatima ponovljenog glasanja na biračkom mjestu Đurđevina, i podršci birača DF-a i Socijalističke narodne partije. Danilović je agenciji MINA rekao da to pokazuje da su birači DF-a potpuno zreli i znaju da biraju.„Kada DF ima sigurnost u broju glasova, a naši glasovi mogu pomoći nekome ko je bolji od DPS-a, onda ta stranka sa sigurnošću može računati da naše glasove neće dobiti nikad“, naveo je Danilović.Komentarišući optužbe portparola DPS-a Časlava Vešovića da se tu radi o političkoj korupciji, Danilović je ocijenio da Vešović takve stvari ne razumije.„Nijesam ni očekivao da razumije. Kod nas možete dobro proći samo sa lijepom riječju, jer da je moglo drugačije, onda bi DPS dobio glasove DF-a. Korupcija je kad platite za glas, a oni novcem nijesu mogli da kupe naše glasače“, naveo je Danilović.Prema njegovim riječima, u DPS-u bi trebalo da se zabrinu kako to da ljudi koji teško žive, u njima vide najveću opasnost, „toliko veliku da svoj glas nipošto ne žele dati u njihovu banku, i svaka druga im je sigurnija od DPS-a“.„Umjesto da se raduju što glasači DF-a, koji se često sumnjiče da imaju ko zna kakve namjere, na izborima mogu glasati Pozitivnu ili SDP, oni kažu da je to korupcija. To nije korupcija, nego sazrijevanje, jer ne mogu dokazati da su uspjeli da kupe nijednog glasača DF-a“, naglasio je Danilović.

Ko je do sada spašavao DPS, nestajao jeU DPS-u, kako je naveo, i ne primjećuju kako su izgubili vlast u Ulcinju, Beranama, Rožaju, Plavu.„A vjerovatno će tako biti i u Kolašinu, nadam se i u Pljevljima, a zašto ne bih očekivao i u Podgorici“, dodao je Danilović. On je ocijenio da DPS, izuzev sirove snage i predizborne sile, nema nikakav politički postizborni dar da sa nekim sarađuje. „To je u politici ulazak u takozvani mrtvi prostor, u kojemu vas niko ne želi za saveznika, ili ste samo u nevolji ili od nevolje saveznik. Niko po volji ne želi da sarađuje sa DPS-om, jer svi u njemu vide krivca“, kazao je Danilović. U DPS-u bi, smatra on, trebalo da razmisle o tome šta se dešava sa partijom koja, na različite načine i uz različite metode, osvoji brojne glasove, a onda završi u opoziciji. „Mislim da je to pravda, da je to dobro za Crnu Goru, i želim takav scenario i za Podgoricu, jer je nesumnjivo volja onih koji su glasali za promjene u Podgorici izraženija nego u svim ovim gradovima koje smo pomenuli“, rekao je Danilović.On je ocijenio da se tako nešto može očekivati i u Baru gdje je, kako je naveo, DPS prošao najslabije. „Svi imaju šansu da pruže ruku spasa DPS-u, samo treba vidjeti da li je to ruka spasa i za njih. Ko je do sada spašavao DPS, uglavnom je nestajao sa političke scene“, upozorio je Danilović.Upitan kada očekuje da bi mogli početi pregovori sa koalicijom Evropsko lice Podgorice (ELPG) o formiranju vlasti u Glavnom gradu, on je podsjetio da je iz te koalicije ranije najavljeno da će pregovarati sa svima. „Očekivano je da mora postojati neki redosljed, jer je pregovarati istovremeno možda i nemoguće. Čuli smo i za stav da će prvo razgovarati sa onima koji su osvojili više mandata, i nijesam iznenađen - neka ti pregovori počnu, ako to nije, u stvari, traženje izjašnjenja DPS-u da li je za vladavinu prava“, naveo je Danilović.Prema njegovim riječima, ako je DPS za vladavinu prava, onda je to jedna od najljepših vijesti u Crnoj Gori.„Vidjećemo da li je i šta DPS spreman da prihvati ELPG. Mi ćemo se ponašati odgovorno i strpljivo, jer mi sigurno nećemo pregovarati sa DPS-om“, rekao je Danilović. On nije mogao da precizira kada bi moglo doći do tih pregovora, navodeći da će u DF-u čekati da se ELPG obrati i njima.„To očekuje javnost, mislim da to očekuje i njihovo biračko tijelo, a DF je tu da sačeka da se potencijalni pregovarači obrate i nama. Kada nam se obrate, javnost će biti obaviještena“, dodao je Danilović.

Bonus video: