DPS: DF i SNP rekli glasačima da podrže SDP i Pozitivnu

"I dok brojne političke partije i njima bliske nevladine organizacije konstano galame o navodnoj političkoj korupciji Demokratske partije socijalista..."
28 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Zoran Đurić
Časlav Vešović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.06.2014. 11:02h

Demokratski front i Socijalistička narodna partija su instruisali glasače da podrže koaliciju SDP i Pozitivne Crne Gore u Kolašinu, saopštio je Časlav Vešović, portparol DPS-a.

U SO Kolašin DPS sada ima 10, umjesto 11 odbornika, DF osam, SNP sedam, dok po tri imaju Evropsko lice Kolašina i Grupa građana.

Koalicija Evropsko lice Kolašina SDP-Pozitivna osvojila je i treći mandat u kolašinskom parlamentu, rezultat je jučerašnjeg ponovljenog glasanja na biračkom mjestu Đuđevina.

"I dok brojne političke partije i njima bliske nevladine organizacije konstano galame o navodnoj političkoj korupciji Demokratske partije socijalista, nedozvoljenim evidencijama i tobožnjim pritiscima na birače, biće zanimljivo posmatrati kojim riječima će opisati situaciju u kojoj jedna koalicija 25.maja osvoji nula glasova, a za dvije nedjelje dobije „podršku“ 27 građana.

Vjerovatno će biti interesantno na koji način će objasniti kako to da jedna opoziciona partija ostvari 17 glasova na istom biračkom mjestu na kojem glasaju roditelji i brat jednog od najistaknutijih funkcionera te partije, pa im podrška padne za 100% tj. na na nulu.

Slično je i sa drugom opozicionom partijom koja je sa 15 glasova vratolomno pala na 3 glasa", navodi Vešović.

On kaže da je zaključak jasan, a to je da su DF i SNP glasače usmjerili ka koaliciji Evropsko lice Kolašina.

"Oni koji se bune što DPS razgovara sa biračima, su potvrdili da i oni rade isto, samo što za razliku od nas koji vodimo afirmativnu i pozitivnu kampanju, oni pritiskaju svoje birače da glasaju protiv svoje volje i za one protiv kojih jesu. Politički inženjering neviđen na ovim prostorima je omogućio da glasovi protiv crnogorske nezavisnosti, Evrospke unije i NATO-a pomognu SDP-u i Pozitivnoj da dobije još jedan mandat. Da li će se isplatiti ova investicija Demokratskog fronta i SNP-a, tj. da li će SDP-PCG morati da vrate uslugu, pokazaće vrijeme", dodaje Vešović.

Glasanje u Đuđevini je prekinuto, jer je predsjednica biračkog odbora Slobodanke Danilović, član Grupe građana, tadašnjeg koalicionog partnera DPS-a, zaokružila i potpisala birača koji se nije pojavio na biračkom mjestu. Ona je novinarima objasnila da je greškom zaokružila ime glasača, dok je potpis objasnila greškom drugog glasača.

On je kazao da je na ostalim mjestima gdje su ponovljeni izbori, DPS ostvarila još bolji rezultat.

"Nakon 25.maja i uspjeha DPS –a na lokalnim izborima, opozicija je složno pokušala da dokaže da se izborna volja drastično promijenila u Crnoj Gori i da su se stekli uslovi za prijevremene parlamentarne izbore. Njihova pretpostavka se nije potvrdila, a svaka naša jeste – Demokratski front je nastavio da gubi podršku građana, u Kolašinu čak i od članova najuže porodice, a mi smo ponovo pobijedili, zato što nam građani najviše vjeruju i zbog toga što glasove osvajamo čisto bez zavjera i tajnih dogovora iza očiju javnosti", tvrdi Vešović.

Bonus video: