Kolašin: Glasači DF-a i SNP-a birali SDP-Pozitivnu

U SO Kolašin DPS sada ima 10, umjesto 11 odbornika, DF osam, SNP sedam, dok po tri imaju Evropsko lice Kolašina i Grupa građana
68 pregleda 20 komentar(a)
Kolašin izbori, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin izbori, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 09.06.2014. 07:13h

Koalicija Evropsko lice Kolašina SDP-Pozitivna osvojila je i treći mandat u kolašinskom parlamentu, rezultat je jučerašnjeg ponovljenog glasanja na biračkom mjestu Đuđevina.

Sudeći prema prvim analizama čini se da su svi glasači Demokratskog fronta i najveći dio birača SNP-a glasali za koaliciju ELK, koju na izborima 25. maja u Đuđevini nije zaokružio niko.

Prema podacima Opštinske izborne komisije, na jučerašnjim ponovljenim izborima na kojima je od ukupno upisna 93 birača, glasalo njih 77 (jedan nevažeći), Evropsko lice Kolašina dobilo je 27, DPS 45, SNP tri, a Grupa građana jedan glas, dok DF nije osvojio nijedan glas.

U SO Kolašin DPS sada ima 10 umjesto 11 odbornika, DF osam, SNP sedam, dok po tri imaju Evropsko lice Kolašina i Grupa građana.

Do novog odborničkog mandata ta koalicija je došla jer im je za to na izborima 25. maja ukupno falilo 20 glasova. U nedjelju 25. maja glasala su 72 birača, od čega 9 pismom. Na tom biračkom mjestu 25. maja DPS je dobio 35 glasova, DF 17, SNP 15, a GG četiri.

"Pprocjenjujemo da su građani na osnovu informacija koje su imali i na osnovu energije koja se minulih dana osjeća u Kolašinu donijeli ovakvu odluku. Rezultati izbora u Đuđevini su dokaz da DPS i GG idu u političku istoriju i da neće više imati prilike da vladaju Kolašinom”

“Ali procjenjujemo da su građani na osnovu informacija koje su imali i na osnovu energije koja se minulih dana osjeća u Kolašinu donijeli ovakvu odluku. Rezultati izbora u Đuđevini su dokaz da DPS i GG idu u političku istoriju i da neće više imati prilike da vladaju Kolašinom”, kazao je Martinović.

Prema nezvaničnim najavama, koalicija SDP-Pozitivna trebalo bi da formira novu vlast u Kolašinu sa DF-om i SNP-om.

Nosilac liste DF-a Aleksandar Dožić ocijenio je da rezultati izbora nijesu mogli da utiču na odnos opozicije i vlasti u Kolašinu.

“Zbog toga nismo imali neku posebnu kampanju pred ponovljene izbore. Glasači Đuđevine su očigledno procijenili po sopstvenoj savjesti kako će glasati”, kazao je Dožić

Iz SDP-a sinoć nisu htjeli da komentarišu rezultate ponovljenih izbora.

Opštinska izborna komisija (OIK) raspisala je ponovne izbore na tom biračkom mjestu jer je 25. maja glasanje prekinuto pet sati, a nakon ponovnog otvaranja nije nadoknađeno vrijeme, pa je zatvoreno u 21 sat umjesto u ponoć. Glasanje u Đuđevini je prekinuto, jer je predsjednica biračkog odbora Slobodanke Danilović, član Grupe građana, tadašnjeg koalicionog partnera DPS-a, zaokružila i potpisala birača koji se nije pojavio na biračkom mjestu. Ona je novinarima objasnila da je greškom zaokružila ime glasača, dok je potpis objasnila greškom drugog glasača.

Bonus video: