"Nijesu iznenađeni"

DPS Berane: Od priče o profesionalizmu i zdravoj sredini, ostala je samo priča

"Moramo da podsjetimo da je DPS u vrijeme dok je vršila vlast u Beranama pokušavala da nađe adekvatno rješenje ovog problema"
5 komentar(a)
DPS Berane, Foto: DPS
DPS Berane, Foto: DPS
Ažurirano: 18.02.2019. 14:04h

Iz DPS Berane istiuču da su potpuno očekivano, iz sve nestabilnije Koalicije "Zdravo Berane" skoro urgentno odgovorili na posljednje saopštenje OO DPS Berane koje se odnosilo na neprihvatljivo deponovanje otpada na lokacije u centru gradu i u rijeku Lim, a koje se dešava nekoliko posljednjih dana.

"Svjesni su predstavnici sadašnje vlasti u Beranama činjenice da se mijenja situacija unutar njihovog biračkog tijela što je rezultat uzdrmanih odnosa u vladajućoj "zdravoj" koaliciji. Na to značajno utiču i poruke koje su nakon preuzimanja vlasti poslali građanima, a to je da im je najbitnije da zaposle članove svojih porodica kao i partijski zaslužne ljude, bez obzira što ne posjeduju potreban nivo obrazovanja, radno iskustvo i druge zakonom predvidjene kvalifikacije. I zato užurbano odgovaraju na saopštenja DPS-a pokušavajući da negativnim reakcijama zadovolje i održe jedinstvo svojih birača", saopšteno je iz DPS.

Iz ove partije ističu da od predizborne priče o profesionalizmu, zdravoj životnoj sredini i želji da se podstakne razvoj grada, tri mjeseca nakon lokalnih izbora, ostala je samo priča.

"Ova situacija ne može mnogo da iznenadi sve one ljude koji su pratili dešavanja na lokalnom nivou nakon izbora jer poruke koje su, još u izbornoj noći, poslate javnosti, govore da je cilj izborne utakmice bio nesto drugo, kao i da je u osnovi svega patološka netrpeljivost prema Demokratskoj partiji socijalista koja je prisutna ne samo kod čelnika već i kod, nažalost, jednog dijela biračkog tijela "zdrave koalicije", ističu iz DPS.

Po njihovim riječima sva objašnjenja koalicije "Zdravo Berane" o tome kako predano rade na rješavanju problema otpada i kako žele da ovaj problem konačno riješe uz konsultacije sa građanima, postaju više nego smiješna, jer je cjelokupna crnogorska javnost bila svjedok odluke koju su šefovi ove koalicije prije dva mjeseca donijeli preko noći, a to je da se lokacija Šemovac, koja se nalazi u graničnom dijelu beranske i rožajske opštine, označi kao privremeno smetlište, što je izazvalo snažne negativne reakcije medju građanima.

"Zato moramo da podsjetimo da je DPS u vrijeme dok je vršila vlast u Beranama pokušavala da nađe adekvatno rješenje ovog problema. Bili smo otvoreni za sve zahtjeve građana oko postizanja dogovora koji će biti prihvatljiv za sve strane. Pristajali smo, na zahtjev jednog dijela građana, na formiranje ekspertskih timova, kako bi oni dali konačnu ocjenu ponuđenih rješenja i bili smo spremni da sve projekte stavimo po strani ukoliko riječ nauke bude suprotna od naših nastojanja", saopštili su iz DPS.

Iz DPS kažu da ne mogu, a da ne postave pitanje – da li ovo vraćanje na lokacije za skladištenje otpada u samom centru grada znači vraćanje na neke "stare navike" koje su prije 2006. godine, kada je DPS preuzeo lokalnu vlast u Beranama, imali dotadašnji lokalni čelnici, ali i još neki danas veoma istaknuti članovi vladajuće Koalicije SNP-DF?

"Jer, da bi govorili o odgovornosti, nesavjesnom radu i dugovanjima, oni u „zdravoj“ koaliciji prvo treba da se pozabave ljudima u svojim redovima, odnosno njihovom odgovornošću, savjesnošću i njihovim profesionalnim odnosom u prethodnim godinama, kao i u aktuelnom trenutku", navodi se u saopštenju DPS.