Kako Mandić i Popović shvataju slobodu medija: Krivo im što je Pusić bilo neprijatno

Mandić tvrdi da je laž ono što je Pusić sama rekla i što se čuje na snimku
116 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2014. 12:22h

Direktor Skala radija Slavko Mandić napao je TV Kotor i "Vijesti" zbog toga postavljanja pitanja hrvatskoj ministarki Vesni Pusić, a potom i objavi njenog odgovora koji je sama Pusić pokušala kasnije da demantuje.

Međutim, video snimak koji su objavile "Vijesti" i TV Kotor jasno pokazuju šta je Pusić upitana, a potom i što je odgovorila, a par sati kasnije i poslala demanti sopstvenih riječi.

Mandiću je zasmetalo to što je ministarki Pusić bilo "izuzetno neprijatno".

"Jedna mrlja koja se desila na konferenciji je činjenica da ste malo neoprezno dozvolili samozvanoj Televiziji Kotor, nepostojećoj Televiziji Kotor, čiji se samozvani novinar lažno predstavio i iskoristio priliku da postavi pitanje gospođi Pusić...jer neko ko ima web prezentaciju ne znači da je i novinar i da treba da bude prisutan, pogotovo kad je ovako značajna konferencija, a i da nije od ovakog značaja. Primijetili smo da je gospođi Pusić bilo izuzetno neprijatno", kazao je lideru Liberalne partije Andriji Popoviću zabrinuti Mandić.

TV Kotor je pokazala i dokaz da je informativna služba Liberalne partije njoj uputila zvaničan poziv za prisustvo, ali i pored toga Popović nije demantovao Mandića.

"Može se reći da je to kiks organizatora, odnosno nas iz Liberalne partija. Akreditacije su vršene za sve, ali nisu vršene za novinare i novinarke. Takve se stvari dešavaju. Naravno, novinari imaju pravo da postavljaju bilo kakva pitanja. Nisam ja do kraja ispratio. Ja znam otprilike što je Pusić rekla. U svakoj zemlji svijeta, i u najdemokratskijima, se dešavaju i ubistva novinara i sva ostala ubistva. Nije to specifičnost Crne Gore. Mi moramo da radimo na tome da se to više nikad ne ponovi", kazao je Popović.

Popović je izostavio činjenicu da se ni pitanje, a ni odgovor Pusić nisu odnosili na to da se dešavaju ubistva, već da ostaju nerasvjetljena i neprocesuirana.

Mandić se dotakao i ND “Vijesti”.

"Poenta je da ne mogu ljudi koji nisu novinari da komuniciraju lažno i na taj način dovode u nezgodan položaj i državu i organizatore. Na osnovu toga, tabloid “Vijesti” je objavio laž da je Pusić kazala da je zemlja u kojoj napadi i ubistva novinara nisu istražena ne bi trebalo da bude članica NATO", kaže Mandić.

On tvrdi da je laž ono što je Pusić sama rekla, što se može čuti na snimku, a što su "Vijesti" prvobitno prenijele sa novinske agencije MINA.

"Radi se o Pusić, koja je dala apsolutnu podršku Crnoj Gori. Neprijatno je kada sada država Hrvatska mora da demantuje usred Crne Gore nekoga ko je ovako neprincipijelno ružno i prljavo reagovao", kaže Mandić.

Popoviću, koji je poslanik, ističe da mu je žao.

"Krivo mi je što se to desilo. Naravno, ne može se sve iskontrolisati", navodi Popović.

Popović nije iskontrolisao ni ono što je kazala njegova potpresdjednica Satka Hajdarpašić koja je, nadovezujući se na pitanje novinara, istakla kako problem NATO integracija predstavlja i veliki broj ratnih zločina bez sudskog epiloga.

Galerija

Bonus video: