Slovenija će pomoći na putu Crne Gore u EU i NATO

Konjević je ocijenio da su Crna Gora i Slovenija primjer dobrih bilateralnih odnosa i zahvalio na kontinuiranoj podršci koju zvanična Ljubljana pruža Podgorici
2 komentar(a)
Raško Konjević, Gregor Virant, Foto: MUP
Raško Konjević, Gregor Virant, Foto: MUP
Ažurirano: 02.06.2014. 17:57h

Slovenija u potpunosti podržava evropske i evroatlantske integracije Crne Gore i pružiće joj pomoć na putu ka punopravnom članstvu, kao strateškom spoljnopolitičkom opredjeljenju države, najavio je slovenački ministar unutrašnjih poslova, Gregor Virant.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Raško Konjević sastao se danas u Ljubljani sa Virantom.

"Virant je kazao da Slovenija u potpunosti podržava evropske i evroatlantske integracije Crne Gore i da će pružiti svu pomoć na putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO, kao strateškom spoljnopolitičkom opredjeljenju Crne Gore", piše u saopštenju.

Virant je posebno naglasio pomoć koju Slovenija može pružiti u dijelu postizanja standarda i ispunjavanja mjera i zadataka iz evropskog integracionog procesa.

"Konjević je upoznao slovenačkog kolegu sa aktivnostima koje Crna Gora sprovodi na planu ispunjavanja mjera iz akcionih planova za 23 i 24, a posebno se osvrnuo na reformu javne uprave kao veoma bitnog segmenta za stvaranje profesionalne i efikasne državne uprave koja će biti pravi servis građanima", piše u saopštenju.

Konjević je ocijenio da su Crna Gora i Slovenija primjer dobrih bilateralnih odnosa i zahvalio na kontinuiranoj podršci koju zvanična Ljubljana pruža Podgorici.

Najavljeno je da Konjević boravak u Sloveniji nastavlja učešćem na ministarskoj konferenciji Brdo procesa, koja se održava na Brdu kod Kranja, a na kojoj će se razgovarati o jačanju regionalne saradnje i koordinisane EU pomoći u pogledu pretpristupnih potreba, sa posebnim akcentom na pregovaračko poglavlje 24.

Bonus video: