Đukanović čestitao Renciju Dan Republike Italije

"Uvjeren sam, da će italijansko predsjedavanje EU u drugoj polovini ove godine doprinijeti afirmaciji evropskog jedinstva i evropskih vrijednosti", rekao je Đukanović
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 02.06.2014. 16:14h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom Dana Republike Italije, čestitku predsjedniku Savjeta ministara te zemlje Mateu Renciju.

"Posebno me raduje što mogu da konstatujem da veoma dobri odnosi i istorijsko prijateljstvo naših zemalja svoj najdublji iskaz danas imaju u međusobnom razumijevanju, podršci i sadržajnoj saradnji na svim poljima, kao i u intenzivnom političkom dijalogu", istakao je Đukanović.

Izražavajući uvjerenje da evropska i evroatlantska perspektiva Crne Gore otvara značajne mogućnosti za buduća partnerstva dvije zemlje, premijer Đukanović je zahvalio na snažnoj podršci Italije našoj integraciji u Evropsku uniju i NATO.

"Uvjeren sam, takođe, da će italijansko predsjedavanje Evropskom unijom u drugoj polovini ove godine doprinijeti daljoj afirmaciji evropskog jedinstva i evropskih vrijednosti, te da će istovremeno dati snažan podstrek bržem kretanju Crne Gore i cjelokupnog regiona Zapadnog Balkana ka našem evropskom cilju" navedeno je u čestitki premijera Đukanovića.

Bonus video: